Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

fit20-franchisenemer winnend richting jubileum

17 december 2020
Vraag hem hoe succesvol hij in de fitnesswereld zou zijn zonder fit20, en Bas Pronk (38) begint te lachen. ‘Totaal niet succesvol’, zegt hij daarna serieus. Hij meent het. Pronk, rolmodel binnen de franchiseformule en op weg naar zijn vijfjarig jubileum, houdt van winnen. En fit20 stelt hem daartoe in staat.

”Als ik één ding geleerd heb in mijn vorige werkleven, is dat een succesvolle business vaak gebouwd is op een product of -in dit geval- dienst, vanuit vastgestelde kaders”, zegt Pronk. ”Bij fit20 is dat een training van twintig minuten, vanuit een format met bewezen succes. De kwaliteit van de dienst moet top zijn, een basisvoorwaarde. Dat zit goed: onze klanten worden fitter. In een fit20-studio plan je op afspraak vanuit het 20 minuten-regime en is maatwerk binnen dat tijdsbestek essentieel om succesvol te zijn. Daardoor kun je in een uur drie trainingen kwijt, met maximaal zes beoefenaars. In vijf uur kun je dertig beoefenaars kwijt, weet je precies welke inkomsten daar tegenover staan en kun je kosten maken voor een werknemer, marketing etc. Een kwestie van efficiënt plannen, anticiperen, daar een bedrijf op funderen met uitstekende trainers. Echt fun om te doen!”

Inmiddels heeft hij zes trainers in dienst en twee fit20-studio’s in Rotterdam. Pronk: ”Had me nooit gelukt zonder deze franchise-formule, omdat de professionals van fit20 me hebben klaargestoomd. Het fit20-businessmodel heb ik kunnen toepassen en perfectioneren naar de praktijk, wat me eigenaar laat zijn van een bruisend bedrijf waar zeshonderd blije mensen trainen. Zonder fit20 had ik niks in de professionele wereld van sportbegeleiding te zoeken gehad. Tenminste niet met het ambitieniveau dat ik als ondernemer heb.”

Van de hand van ex-journalist Bas Pronk verscheen in 2019 het boek Verander, waar hij zijn wonderlijke fit20-reis beschrijft en hij landelijke media-aandacht mee genereerde.

[box]Wil je ondernemen bij fit20? Klik hier voor meer informatie.[/box]
×