Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Fit20 gaat voor crowdfunding

Franchisenemer Luc Reuters wil met crowdfunding een fit20-vestiging in Hattem starten. Dit is de eerste keer dat de formule deze financieringsvorm gaat toepassen.

Geldvoorelkaar.nl

Op het crowdfundingplatform www.geldvoorelkaar.nl legt Reuters uit waarom hij voor deze manier gekozen heeft. ‘’Als startende ondernemer heb ik zelf €10.000,- beschikbaar voor de opstart. Fit20 financiert ook een bedrag van €10.000,-. Het resterende bedrag krijg ik niet los via banken omdat ik nog geen afgesloten boekjaren heb. Als ze wel bereid zijn tot financiering, is dit alleen met zeer korte aflossingstermijn waardoor de maandelijkse aflossingen hoog oplopen.’’

Voor Reuters zijn de vooruitzichten goed. Na één dag was al 40% van de benodigde €50.000 opgehaald. Dat crowdfunding werkt, is al meerdere malen gebleken. Doppio Espresso opende onlangs een vestiging aan de Utrechtse Nobelstraat met behulp van crowdfunding.

fit20

Fit20 is een sterk groeiende personal training-formule. Klanten worden in 20 minuten per week intensief getraind onder persoonlijke begeleiding. Deze 20 minuten zijn voldoende om binnen 3 maanden tot merkbare resultaten te komen. De formule richt zich op de zakelijke markt en heeft naast 22 studio’s ook al  interne bedrijfsstudio’s bij Randstad, Siemens en Yokogawa.