Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

fit20 in de eerste en tweede coronagolf

22 oktober 2020

Franchiseformule fit20 sloot tijdens de eerste coronagolf al haar vestigingen, tijdens deze tweede golf is dat gelukkig niet nodig. “Net als iedereen schrokken wij dit voorjaar enorm door de komst van corona. Meteen dachten we aan onze ondernemers en natuurlijk de formule in het algemeen”, aldus directeur en oprichter Walter Vendel van fit20. In 2019 had fit20 net haar 10-jarige jubileum gevierd en vestigingen geopend in Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.

“Van de ene op de andere dag moesten alle vestigingen dicht, in de hele wereld”, vervolgt Vendel. “Communicatie is dan superbelangrijk. We hebben meteen een crisisteam gevormd, alles stond in het teken van de ondersteuning van onze ondernemers. Belangrijk hierbij was ook het moraal. Je merkte meteen ook in deze situatie de voordelen van het samenwerkend ondernemen. Niet alleen door de concrete voordelen maar ook het moraal. Door met elkaar te communiceren en elkaar van tips te voorzien hou je de goede spirit erin. Naast morele ondersteuning hebben wij als franchisegever echt ons uiterste best gedaan om onze ondernemers te helpen met concrete maatregelen. Zo hebben wij eenmalig een betalingstermijn voor de fee geregeld en hebben we ondernemers geholpen met huuronderhandelingen.”

fit20 is veerkrachtig gebleken. Na de corona sluiting van dit voorjaar zijn de fit20 studio’s inmiddels weer op volle sterkte. Juist in deze tijd blijkt er veel behoefte te zijn aan het werken aan de gezondheid en fitheid in een veilige omgeving. De training vindt altijd één op één of één op twee plaats, zonder omkleden en douchen. Er is altijd ten minste 1,5 meter afstand tussen de fit20 trainer en de klant die getraind wordt. Vendel: “Nu mensen zich zoveel meer bewust zijn van hun gezondheid en van het belang van veilig trainen, zien wij ook een extra groei voor onze fit20 studio’s. Ook in aantal studio’s groeien we door. Onlangs zijn Bussum, Zeewolde en Heerhugowaard geopend en begin januari a.s. zijn er nog twee nieuwe vestigingen gepland.”

[box]Wil je franchisenemer worden bij fit20? Klik dan hier.[/box]
×