Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

fit20 opent franchisevestiging in Utrecht Leidsche Rijn

Deze week is fit20 Utrecht Leidsche Rijn gestart door de trotse franchisenemer Angela Kumar (40), zij kijkt erg uit naar haar ondernemersavontuur: “Ondernemen met een sociaal maatschappelijk doel is iets waar ik al een langer naar op zoek was. Ook heb ik altijd affiniteit gehad met een gezonde levensstijl. Toen kwam fit20 op mijn pad en heb ik aan den lijve mogen ervaren wat voor een positieve impact de training op iemands leven kan hebben.

Als ik in Leidsche Rijn en omstreken mensen kan helpen om op een effectieve en efficiënte manier sterker, fitter en gezonder te worden dan geeft dat mij een goed gevoel. De fit20 training is geschikt voor een brede doelgroep: zowel jongere als oudere en ervaren als onervaren sporters. Mijn missie is dan ook om meer mensen in beweging te krijgen. Ik kijk vol enthousiasme uit naar deze nieuwe uitdaging!”.

Zeg zelf: het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit worden in slechts 20 minuten per week. Toch is het vanaf 1 maart mogelijk in Utrecht Leidsche Rijn. Die dag opent fit20 Utrecht Leidsche Rijn haar deuren aan de Vaduzdijk 48. Daarmee krijgt dit stadsdeel van Utrecht een eigen vestiging van het snel groeiende Nederlandse fit20, dat buiten de Utrechtse gemeentegrenzen al jaren bezig is aan een (inter)nationale opmars. Inmiddels zijn er zo’n 140 fit20-vestigingen verspreid over 13 landen.

fit20 heeft een aantal bijzondere kenmerken. Beoefenaars trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide fit20 trainer en met waarborging van de privacy. De intensieve vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen en deskundige begeleiding. Dankzij de lage temperatuur in de studio in combinatie met de korte uitvoering per oefening, trainen beoefenaars in dagelijkse kleding zonder te transpireren.

Heel bijzonder is de unieke fit20 sensor technologie. Sensoren op de apparatuur volgen de slow motion beweging heel nauwkeurig. De beoefenaar krijgt real-time visuele feedback of de uitvoering op de juiste manier en met het goede tempo wordt uitgevoerd. De sensoren dragen zo in hoge mate bij aan een optimaal trainingsresultaat.

Voor directeur Walter Vendel, die fit20 vijftien jaar geleden startte, is het openen van de studio in Utrecht Leidsche Rijn een nieuw hoogtepunt. ‘Omdat elke nieuwe vestiging ons in staat stelt meer mensen de uniciteit van deze formule aan den lijve te laten ondervinden’, zegt Vendel. ‘Zo zijn we ooit de eerste fit20-studio begonnen, en nog steeds staat die missie centraal bij alles wat we doen. Ik ben ontzettend blij voor de mensen in Utrecht Leidsche Rijn en omgeving dat fit20 nu ook bij hen in de buurt komt. Omdat ik iedereen deze training, die kracht en gezondheid toevoegt aan je leven, van harte gun. We hebben de levens van duizenden mensen positief beïnvloed, en staan te trappelen om dat aantal uit te breiden. Elke nieuwe studio draagt bij aan die doelstelling.’

Met een training van 20 minuten per week is dat mogelijk, bewijst Vendel met zijn uitdijende team franchise-ondernemers en honderden fit20 trainers in binnen- en buitenland. Vendel: ‘We zijn als formule de fase van scepticisme ontgroeid. Bij de opstart konden mensen niet geloven dat fit20 kon werken. Maar de successen op de studiovloer spreken boekdelen, waarmee het fit20-vliegwiel is gaan werken. Meer vestigingen volgden in Nederland en erbuiten, meer beoefenaars, meer succesverhalen. Deze effectieve training, met een solide  wetenschappelijke onderbouwing, heeft zich inmiddels bewezen.’

 

Over fit20

fit20 is een Intensity of Effort trainingsmethode. Dat betekent dat de training kort duurt maar wel intensieve inspanning vraagt. De hoge effectiviteit van de fit20 training is wetenschappelijk bewezen door een zeer groot longitudinaal internationaal onderzoek van Southampton Solent University.

Het van origine Nederlandse fit20 heeft circa 140 studio’s verspreid over dertien landen. Behalve particuliere studio’s telt fit20 in ons land tien @work-studio’s, bij onder meer Ahold, Siemens en LC Packaging. Iedere fit20-studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle fit20 trainers zijn opgeleid in de fit20 Academy.

 

×