fit20 partner van meest vitale bedrijf van Nederland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Donderdagmiddag 23 september jl. is Jordex Shipping & Forwarding. bekroond tot meest vitale bedrijf van Nederland. fit20 Rhoon is de vaste bedrijfsfitnesspartner van Jordex en opgenomen in het brede vitaliteitspakket dat het bedrijf aanbiedt aan haar personeel.

Circa negentig procent van de werknemers beoefent wekelijks de fit20-training. Eén van de vitaliteitstools was fit20 Rhoon, zegt Maaskant, Jordex Shipping & Forwarding. “Bij tests die we deden onder het personeel op het gebied van mentale en fysieke belasting kwam vaak naar voren dat er sprake was van te weinig spiermassa. Om hier een betere balans in te vinden ben ik in contact getreden met Bas Pronk, eigenaar van fit20 Rotterdam Overschie, die ik al jaren kende. De manier waarop Bas zijn studio profileerde en de positieve geluiden van fit20-beoefenaars uit die studio maakten mij duidelijk dat ik met hem in zee wilde. Ik wilde een fit20-studio in Rhoon.”

Dat was in het najaar van 2016, vertelt Bas Pronk. “Het is dan ook geen toeval dat wij met onze fit20-studio op minder dan één minuut loopafstand zitten. Ruud kende mijn ambitie om een tweede studio te openen. ‘Kom naar Rhoon, en dan het liefst naast Jordex zodat al het personeel bij jullie kan trainen.’ Een half jaar later was de studio realiteit en is bijna al het personeel bij ons begonnen. We zijn een particuliere studio, waarin iedere particuliere of zakelijke beoefenaar welkom is. Een kwart van ons ledenbestand is afkomstig van Jordex.”

“Personeel dat goed in zijn vel zit, presteert beter”

De bijdrage van franchisenemer Bas Pronk en zijn studio manager Marc Beeke was essentieel, vertelt Walter Vendel, oprichter fit20. “Het personeel van Jordex wordt iedere week in deze fit20 studio getraind om fit en gezond te worden en te blijven. Bedrijven beseffen steeds meer dat hun personeel hun grootste asset is, hun meest duurzame aspect in de bedrijfsvoering. Uitval van personeel door burn-out of ziekte heeft een grote financiële impact op een MKB bedrijf en een grote fysieke en emotionele impact op het betreffende personeelslid. Voorkomen is dus beter en goedkoper dan genezen. Iedereen weet dit wel, maar nu begint de tijd rijp te worden om ernaar te handelen. Duurzaamheid is een voorwaarde in het moderne ondernemen. Fitheid is met de toenemende vergrijzing ook een voorwaarde om de eindstreep van de pensioenleeftijd te halen en daarna nog wat kwalitatief goede jaren te kunnen genieten. Tot slot is het hebben van fit20 in het pakket van een bedrijf een onderscheidend voordeel in de ‘war for talent’.”

“fit20 maakt het super makkelijk voor bedrijven om hun personeel fit & gezond te houden; nl. 1 keer per week onder werktijd 20 minuten trainen zonder omkleden, zweten en douchen en met resultaat. Personeel dat goed in zijn vel zit, presteert beter en zorgt dus voor meer omzet. Kortom, de fit20 abonnementen zijn zo terug verdiend. Onze visie is dat fit20 onder werktijd net zo normaal wordt als een goede koffie automaat.” aldus fit20 oprichter, Walter Vendel.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website