Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Tweede Five Guys vestiging in Rotterdam

De Amerikaanse franchiseformule Five Guys gaat zich deze zomer vestigen met nóg een vestiging in Rotterdam, dit keer in het centrum. De Amerikaanse hamburgerketen laat weten een perfecte locatie te hebben gevonden met ruimte voor genoeg gasten.

Five Guys Rotterdam

Terwijl het personeel van de eerste vestiging in Rotterdam Alexandrium nog vol in de afronding zit van hun laatste training, maakte de franchiseformule deze week bekend dat zij nóg een vestiging willen openen in Rotterdam. Ditmaal in het centrum vlakbij de Coolsingel. De vestiging gaat haar deuren openen in het voormalige Hermes Gebouw aan het Stadhuisplein. De oppervlakte van de winkel is 334 m² verdeeld over de begane grond met een souterrain.

Afgelopen december opende Five Guys zijn eerste vestiging in Eindhoven. Al snel daarna volgde er een 2e vestiging in Utrecht op het compleet vernieuwde Stationsplein. Er staan meerdere nieuwe vestigingen op de planning. O.a. in Utrecht en in Almere, waar op de website van Five Guys zichtbaar is dat zij daar binnenkort een vestiging zullen openen. Voor Utrecht betekent dit net zoals Rotterdam, twee vestigingen in één stad.

Beste Hamburgerketen in VS

Five Guys werd in de afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot beste hamburgerketen van Amerika. De formule werkt sinds 2003 met franchisenemers en sindsdien gestaag gegroeid in het aantal vestigingen. De formule heeft als doel twintig vestigingen te openen in Nederland.

De fastfood formule heeft aangegeven dat zij niet gaan franchisen in Nederland, in tegenstelling tot andere landen. De vestigingen in Nederland worden allen in eigen beheer geopend en gerund door verschillende vestigingsmanagers. CEO Paul Reynish ziet Nederland als een internationaal trainingscentrum, waar trainingen voor franchisenemers over de hele wereld verzorgd moeten worden.

Five Guys wordt ook wel gezien als het jongere broertje van Mc Donald’s. Five Guys is in 1986 in de Verenigde Staten opgericht. Vijf broers en hun ouders openen een klein hamburgerrestaurantje. Al snel kwamen er meer vestigingen en inmiddels staat de teller op ruim 1500 restaurants wereldwijd. Ondanks de groei en de roem is de receptuur preceis hetzelfde gebleven. Zo worden de frieten nog altijd gebakken in pindaolie en worden de hamburgers gemaakt van vers rundvlees dat nooit ingevroren is geweest.

Ook een franchise beginnen? Bekijk hier alle food franchise formules’.

×