Flinke toename winkelomzet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

winkelstraat

Nederlandse winkeliers hebben de omzet in april in hoog tempo zien stijgen. De grootste stijging sinds november 2010. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

De verkopen van de detailhandel groeiden in april met 3,4 procent in vergelijking met een jaar eerder, waarmee het eerdere herstel van het eerste kwartaal van dit jaar lijkt door te zetten. De omzet steeg vooral omdat consumenten meer aankopen deden.

Consumenten kochten vooral meer elektronica, zoals televisies, audio-apparatuur en huishoudelijke apparaten.

Ook werden er meer voedings- en genotsmiddelen verkocht. Supermarkten profiteerden in april vooral van Pasen. Een jaar eerder werden de paasinkopen nog grotendeels in maart gedaan. Ook steeg de omzet van de non-foodwinkels licht. De opbrengsten in die winkels namen daarmee voor de vierde achtereenvolgende maand toe. Hoewel de groei nog altijd matig blijft, is daarmee sprake van de langste positieve reeks in meer dan 6 jaar.

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland sprak van bemoedigende cijfers, waarbij het vooral positief is dat de stijgende lijn in bijna alle branches zichtbaar is.

Detailhandel Nederland schat dat de omzet van de winkeliers nog 15 procent lager is dan voor de crisis. De belangenvereniging pleit voor een verlaging van de accijnzen op tabak, alcohol en benzine. Daarmee moet worden voorkomen dat mensen over de grens gaan winkelen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

  • Maja Veldhuis Nijhof

    als er iets stijgt dan zijn het onze huurprijzen geen extra omzet. wij huren van Uniball Rodamco
    Wij zijn 30 jaar ondernemer, dus ervaring, maar tegen Uniball Rodamco is niets tegen opgewassen.
    Je kunt veel dingen onder de loep nemen qua kosten, maar aan de vaste kosten is niets door ons tegen te doen. Hiervoor ligt een aandachtspunt voor ….?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website

franchise-season-art-class