Flynth versterkt het franchiseteam

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

1.400 mensen, 60 vestigingen, meer dan 30.000 klanten: Flynth Adviseurs en Accountants is Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor MKB. Ook op het gebied van franchise is Flynth een zeer bekwame partner. Dat Flynth zijn positie op dit gebied nog verder wil versterken, bewijst de komst van franchisespecialisten Kees Seip (55) en Peter Wille (49). Directeur Martin van den Berg (46) is blij met hun komst.

Seip is sinds 1 april 2017 in dienst als Senior Adviseur Franchise en daarnaast sectorleider Food & Retail bij Flynth en is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan zowel franchisegevers als franchisenemers. Daarvoor werkte hij achttien jaar bij De Hypotheker waarvan de laatste jaren als directeur Franchise. “Ik was toe aan nieuwe dynamiek, wilde mijn energie steken in het optimaliseren van franchise samen met klanten. Mijn hart en netwerk liggen al tientallen jaren in franchise. Ik ken Flynth al zestien jaar en had altijd intensief contact met het bedrijf. Toen Martin me in december 2016 belde, ging het balletje snel rollen.”

Intrinsieke motivatie

De kwaliteit van franchise naar een hoger niveau tillen en er een bijdrage aan leveren zijn kernwaarden bij Flynth. Flynth  selecteert medewerkers op hun intrinsieke motivatie om dit te bereiken. De komst van Wille is in dit licht dus ook zeker geen verrassing. Hij werkt sinds januari 2017 bij Flynth, eveneens als franchisespecialist in de sector Food & Retail. Ook bij hem zit franchise in het bloed. Zijn laatste functie was hoofd franchise bij Emté Supermarkten. Daarvoor zag hij C1000, Jumbo en AH van binnen. “De interessantste periode was de overname van C1000 door Jumbo. Heel inspirerend wat er dan allemaal gebeurt.” Toen Wille zag dat Flynth ruimte had voor een franchisespecialist, zette hij de stap. “Ik wilde nog meer bezig zijn met het belang van ondernemers.”

Dynamiek en netwerk

De franchisewereld verandert. Ze heeft de economische crisis net achter zich gelaten en moet omgaan met een toename in wet- en regelgeving. Die dynamiek moet je volgens Seip als adviseur volledig snappen. “Zonder absolute kennis van zaken, kan je geen franchiseondernemers bijstaan.” “Je netwerk moet groot zijn”, voegt Wille toe. “Dat zorgt er mede voor dat je de juiste informatie hebt om je adviesrol zo goed mogelijk te vervullen.” Dat netwerk hebben Seip en Wille niet alleen door hun vorige functies, maar ook omdat ze beiden actief zijn bij seminars, kennissessies en de Nederlandse Franchise Vereniging.

Dienstverlening aan franchisenemers en franchisegevers

Flynth adviseert zowel franchisegevers als franchisenemers. “Wij doen dat echter nooit bij dezelfde organisatie”, legt Van den Berg uit. “Ons dienstenpakket strekt zich zover uit dat wij beide partijen kunnen bedienen. Wij geven advies bij het opstarten en aanpassen van formules, het opstellen van handboeken en contracten en we begeleiden ondernemers op velerlei gebied, bijvoorbeeld accountancy, dienstverlening, of begeleiding bij aan- of verkoop. Food & Retail is een grote tak binnen franchise en dus ook binnen Flynth. “We bedienen ondernemers van belangrijke formules als Spar, Jumbo en Plus. KFC en Bakker Bart. We hebben echter geen opendeurbeleid en kijken heel kritisch naar een formule alvorens we de samenwerking aangaan. Dat wij bijvoorbeeld al zestien jaar een intensieve relatie hebben met De Hypotheker, zegt wel wat over die formule.”

‘Mensen maken Flynth’

Klanten hebben in veel gevallen een langdurige relatie met Flynth. “Dat betekent iets”, vindt Van den Berg. “In franchise heb je iets meer verloop dan bij reguliere ondernemingen, maar desondanks vertrekken ondernemers nauwelijks bij ons. Ze hechten aan de vertrouwensrelatie.” “Mensen maken Flynth”, vult Wille aan. “En daarmee ook de kwaliteit die wij altijd bieden.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.