Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Fortune steunt Oegandese koffieboeren

Fortune-Hope-Coffee-Business-Center

Maandag 10 november jl. werd het Hope Coffee Business Center in SSanje/Rakai geopend. De Nederlandse franchiseformule Fortune hot drinks heeft de bouw van dit centrum mogelijk gemaakt. Een afvaardiging van de franchiseformule mocht de opening ter plaatse bijwonen. Daar ontvingen zij een certificaat met handtekening van alle gesponsorde boeren. 

De koffieboeren wonen in de door aids getroffen provincie Rakai. In 2009 werd door pastor Fred Sekyewa een organisatie opgericht die de naam ‘Celebrate Hope Ministrie’ kreeg. Met deze organisatie tracht hij de armoede in het gebied te doorbreken.

In eerste instantie deden zeven boeren mee aan het project. Sinds 2010 sponsort Fortune 200 koffieboeren. Ieder gezin dat gesponsord wordt, ontvangt 300 koffieplanten, de benodigde middelen en opleidingen om hiermee in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Dit bleek een gouden greep. Dit jaar zijn ruim 750 koffieboeren aan het werk en is er voor het eerst 30 ton koffie direct uitgevoerd naar een koper in Italië. Daarbij keert de winst die gemaakt is direct terug naar de boeren.

Om de continuïteit van het project te waarborgen is dit jaar een koffie-opslagloods gebouwd, genaamd Hope Coffee Business Center. Vanwege het succes groeit het vertrouwen van de bevolking en van de overheid. Laatstgenoemde heeft zelfs besloten een weg aan te leggen van de hoofdweg naar de koffieloods. Tevens sponsoren zij nogmaals 6.000 extra koffieplanten, waardoor nog eens 200 nieuwe koffieboeren in levensonderhouden kunnen voorzien en waarvan de kinderen naar school kunnen gaan.

Wilt u meer weten over het project? Klik dan hier.