Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchise-afhaalpunt AH Warmond een feit

Franchisenemer van Albert Heijn Warmond, Hans Oudshoorn, heeft het eerste franchise-afhaalpunt in de Dien- en Bollenstreek geopend. Verderop in de regio, ongeveer 1,5 kilometer verderop, opent AH of Jumbo een concurrerend eigen Pick Up Point. Het is niet bekend welke van de twee het is.

Het is nagenoeg opvallend te noemen dat een nog onbekende supermarktketen hetzelfde idee heeft als de franchisenemer van Albert Heijn om een afhaalpunt te openen langs de snelweg A44, traject Den Haag – Amsterdam, ter hoogte van Sassenheim. De afstand tussen dat afhaalpunt en de Albert Heijn in Warmond is slechts 1,5 kilometer.

‘’Mensen en collega’s complimenteren mij spontaan, dat ik zo snel geacteerd heb en nu ook met een afhaalpunt kom. Maar de waarheid is dat ik geen idee had van dit nieuwe Pick Up Point in de buurt. We zijn onafhankelijk van elkaar ieder blijkbaar al een jaar bezig zoiets te realiseren,’’ aldus Oudshoorn in reactie tegenover de Levensmiddelenkrant. Het is echter nog niet bekend welke keten achter het afhaalpunt zit. Oudshoorn: ‘’Sommigen noemen Jumbo, maar het kan net zo goed AH zijn.’’

Bas Brekelmans, VVD wethouder, heeft afgelopen vrijdag om 13:00 uur het afhaalpunt bij AH Oudshoorn geopend. Klanten kunnen zich melden aan de Meerrustlaan bij een heuse ‘Mc Hein’ paal waarna vervolgens hun boodschappen in de auto worden gezet.

Oudshoorn heeft hoge verwachtingen van het nieuwe Pick Up Point. ‘’Ik verwacht er veel van. Het is toch weer een ‘unique selling point’ voor ons. Dit kan hopelijk aanzuiging hebben op klanten uit de regio die ons normaliter nooit zouden bezoeken.’’