Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

12e editie van de franchisebeurs deze week van start

Franchisebeurs-Onderneem-t-Overzicht-horecaplein
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 april opent Euretco in Hoevelaken haar deuren voor alweer de twaalfde Franchise & Formule Beurs Onderneem ‘t ! De laagdrempelig opgezette beurs biedt voor de kandidaat franchisenemer dé gelegenheid om zich in korte tijd breed te laten informeren. Verwachting is dat de beurs, net als voorgaande jaren, ruim anderhalf duizend bezoekers zal trekken.  

Hét trefpunt binnen de franchisewereld
De beurs is hét trefpunt voor (potentiële) franchisenemers en franchisegevers die op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Aan de beurs nemen tientallen franchiseformules en andere partijen uit de franchisewereld deel. Daarnaast is er een uitgebreid programma met seminars en workshops.

Met als doelgroep de startende ondernemer
De verwachting is dat er weer ruim 1.500 bezoekers naar de beurs komen. De doelgroep is de startende ondernemer. Niet vreemd, want het  aantal starters is de afgelopen vijf jaar met vijftig procent toegenomen. Er is sprake van minder faillissementen en er zijn minder bedrijven opgeheven; een voorteken van een herstellende economie. Vorig jaar zijn 187.177 startende bedrijven bijgeschreven in het Handelsregister. Bij de mkb’er is de populairste startersactiviteit het openen van een fast food restaurant of lunchroom.

Ondernemerschap, en met name ondernemerschap binnen franchiseverband, is voor steeds meer mensen een reëel alternatief voor een baan in loondienst en dus een logische carrièrestap. Tom Barten medeorganisator en werkzaam bij De Nationale Franchisegids: ‘Op de beurs kan de kandidaat-ondernemer in één dagdeel alle informatie over het zelfstandig ondernemerschap als franchisenemer tot zich te nemen.  Als je wilt gaan ondernemen dan wil je natuurlijk niet alleen weten hoe je nieuwe onderneming er van binnen en van buiten uitziet. Je wilt ook precies weten wat er daarnaast nog bij komt kijken, bijvoorbeeld op financieel en juridisch gebied.

Wie staan er op de beurs?
Barten: ‘De beurs is dit jaar tot op de laatste stand bezet. Om de beurs aantrekkelijker te maken voor startende franchiseformules hebben we dit jaar de Starterswand geïntroduceerd. Franchiseformules die minder dan twee jaar actief zijn in Nederland en minder dan vijf vestigingen kunnen tegen hier eenmalig tegen gunstige voorwaarden aan deelnemen.  En dat hebben veel formules gedaan, een kleine greep: InXpress, beebox, Money 4 Products, Seniorenassistent et cetera. Verder valt op dat met name de sectoren dienstverlening en food dit jaar sterk vertegenwoordigd zijn.

Food court
In hal 1 is er een food court ingericht. New York Pizza, FEBO, Kwalitaria en Bakker Bart zullen de bezoekers van allerlei hapjes uit eigen keuken voorzien. Daarnaast levert Kaldi Koffie & Thee mobiele Piaggio’s bemand met heuse Barista’s. ‘Geweldig natuurlijk dat deze formules dit allemaal mogelijk maken; het zorgt voor nog meer beleving op de beursvloer’, aldus beursorganisator Tom Barten van First Formula.

Seminars: kleinschalig gratis en laagdrempelig
Op de beursvloer bevinden zich twee ruimtes waar voortdurend voorlichting wordt gegeven. Organisator Eline Meijerink werkzaam bij De Nationale Franchisegids: ‘De seminars zijn kleinschalig, gratis en laagdrempelig: Iedere bezoeker moet zich thuis kunnen voelen tijdens de sessies. Je kan je er laten informeren door franchisegevers zoals InXpress, Bakker Bart en Anytime Fitness. Formules kunnen de seminarruimte eveneens gebruiken voor een presentatie, demonstratie of een andere creatieve invulling.