“Franchise was een goed opstapje voor het oprichten van snackbarformule SamSam”

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bakker Bart franchiser René Schuurman opent half oktober de eerste vestiging van zijn snackbarformule SamSam aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Schuurman runt al twaalf jaar een Bakker Bart in Zevenaar, maar kon zijn passie voor horeca toch niet helemaal loslaten.  “Ik heb vroeger bij Janssen Foodservice en bij McDonald’s gewerkt. Daar komt die interesse voor de horeca vandaan”, aldus Schuurman.

Dat Schuurman ervoor kiest om een snackbar te beginnen is niet de meest voor de hand liggende keus. Het aantal zelfstandige snackbars neemt namelijk al jaren af. Waren het er in 2010 nog 5.789, in 2015 is dat aantal gedaald tot 5.671 snackbars. De snackbars zijn de enige dalers in de groeiende markt voor een snelle hap (afhaal/bezorg, lunchroom, shoarma/grillroom, koffiebar, ijssalon, broodjeszaak, pannenkoekenhuis). Een andere verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat steeds meer zelfstandige snackbars zich aansluiten bij een franchiseformule. Enkele franchiseformules actief in de fastfood branche zijn: Big Snack, Budget Broodjes, burgerme, De Beren bezorgrestaurants, Domino’s Pizza, Eazie, Johnny’s Burger Co., KFC, Kwalitaria, New York Pizza, Plaza Food For All, Spare Rib Express en Taco Mundo.

Schuurmans runt een Bakker Bart in Zevenaar samen met zijn vrouw. “Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen. Ik heb in de jaren bij Bakker Bart een goede kenniskring en een goed netwerk van leveranciers opgebouwd. Daarnaast stond Bakker Bart ook echt open voor het idee en hebben ze mij geholpen in het proces.  Als ik in het proces vast liep of vragen had schoten zowel de financieel directeur als de jurist bij Bakker Bart mij te hulp. Dat gaf mij echt energie en motivatie om er voor te gaan”, aldus Schuurman.

Schuurman heeft in Zevenaar 25 man personeel in dienst en zal voor het grootste gedeelte gewoon in de winkel in Zevenaar blijven staan. De snackbarformule SamSam gaat hij samen runnen met zijn zus Yvonne Stegeman. “Zij zal voornamelijk in de snackbar staan en ik ondersteun haar waar nodig.”

Schuurman is al vijf jaar bezig met het plan voor SamSam. “Het plan is om na Doetinchem de formule verder uit te rollen in steden als Zutphen en Winterswijk. In eerste instantie is het geen franchise concept, maar mocht het heel succesvol worden dan is franchise wellicht wel een optie.”

De naam SamSam komt van Schuurman’s dochter Sam. Daarnaast wil de Bakker Bart franchiser met de naam ook uitdrukken dat ze het samen met de klanten doen.  SamSam is een snackformule die zelfgemaakte friet serveert en beschikt over een sauzenbar waardoor de klant zelf kan kiezen. “Voor kinderen is de sauzenbar een uitkomst. Hebben ze een sausje gekozen die ze toch niet lekker vinden, kunnen ze altijd een andere kiezen.” Verder beschikt de snackbar over een automatiek en behoort ook afhalen tot de mogelijkheid.

Het franchisen bij Bakker Bart was voor Schuurman een goed opstapje voor het oprichten van SamSam. “Dankzij het runnen van de Bakker Bart heb ik goede leveranciers in mijn netwerk, beschik ik over een goed kassasysteem en sta ik in contact met een betrouwbaar installatiebedrijf. Aan de achterkant is alles voor elkaar om dit concept verder uit te rollen”, aldus Schuurman.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website