Franchisebeurs Onderneem ‘t! vernieuwt – 2018 in het teken van verandering

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchisebeurs Onderneem't 2018

APELDOORN. Op donderdag 19 en vrijdag 20 april 2018 staat voor de vijftiende keer Franchisebeurs Onderneem ‘t! op het programma. Na vijf jaar de beurs te hebben gehouden bij Expo Hoevelaken, gaat de beurs wisselen van toneel: De Loods in Nijkerk. “De beurs blijft in ontwikkeling. Na vijf mooie edities in Hoevelaken werd het tijd om naar andere locaties te kijken. Zo zijn we uiteindelijk beland in Nijkerk”, aldus Tom Barten van De Nationale Franchise Gids, medeorganisator van Onderneem ‘t!.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Franchisebeurs Onderneem ’t! is In Nederland al jaren  de enige franchisebeurs. “Het is natuurlijk superbelangrijk om mee te kunnen bewegen met de vraag en veranderingen in de wensen van de bezoekers en standhouders. Ook komende editie zijn er weer nieuwe elementen toegevoegd  aan het concept. Een van de voordelen van de nieuwe locatie is dat de beurs nu één grote hal beslaat. In de vorige locatie was de beurs verdeeld over twee kleinere zalen. Nu hebben we echt één geheel. Nu hebben we één grote ruimte met meer uitstraling en meer natuurlijk licht. Belangrijk oriëntatiepunt is de centrale loungeruimte waar bezoekers onderling of met standhouders in alle rust kunnen praten onder het genot van een hapje en een drankje. In de nieuwe locatie staat die centraal, alles wordt daar omheen geplaatst.”

Naast de nieuwe locatie zijn er ook nog andere ontwikkelingen waarvan Barten enkele al graag wil delen. “Sommige vaste elementen komen nu ook weer terug. Denk aan de thematische aanpak en de Overnamewand. Een nieuw elementen is het Buitenlandpaviljoen, speciaal voor buitenlandse franchiseformules die zich in Nederland willen vestigen. Het is een trend die we bij De Nationale Franchise Gids zien. Veel buitenlandse franchiseformules zoeken master-franchisenemers om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Door een stukje van de beursvloer in te richten voor de buitenlandse formules, spelen we in op deze trend”, aldus Barten.

Kennisoverdracht

In het proces van informatie vergaren wil je natuurlijk niet alleen weten hoe je nieuwe onderneming er van binnen en buiten uitziet. Je wil ook precies weten wat er nog meer bij komt kijken op bijvoorbeeld juridisch en financieel gebied. De franchisebeurs is een laagdrempelige manier om in contact te komen met advocatenkantoren en financiële partijen. “Tijdens de franchisebeurs staat kennisoverdracht ook weer centraal. Bezoekers kunnen verschillende seminars volgen met onderwerpen die variëren van ‘Alle ins en outs van financiering’ tot ‘Ondernemen in de dienstverlening’ en ‘Online ondernemen: wat zijn de valkuilen?’ tot ‘Ondernemen in de horeca & food’. Actuele thema’s, waar zowel bestaande als potentiële franchisenemers iets aan hebben”, aldus Barten.

Yves de Reuver, franchisenemer van Straetus incasso, bezocht in 2016 de franchisebeurs. “Ik had in de krant een bericht gelezen over de franchisebeurs, zodoende besloot ik langs te gaan. Op de beurs heb ik met verschillende formules gesproken om mij breed te oriënteren. Toen ik bij de stand van Straetus kwam, dacht ik eerst dat ze incasso-opdrachten aan het binnenhalen waren. Na een korte kennismaking heb ik informatie meegenomen. Thuis heb ik deze goed bestudeerd en de inhoud sprak mij erg aan. Na enkele vervolggesprekken met Straetus werd mij enthousiasme alleen maar sterker, sinds 1 augustus 2016 ben ik franchisenemer van Straetus Waalwijk.” De Reuver is positief over de franchisebeurs: “Ik werd positief benaderd door de standhouders en ik heb er veel informatie opgedaan.  De beurs is overzichtelijk, al miste ik wel de echte grote namen als Albert Heijn en McDonald’s. Maar later vernam ik dat ze er niet staan, simpelweg omdat ze een stop hebben op het werven van franchisenemers.”

franchisebeurs-onderneem-t-locatie-de-loods

Openingsdagen & -tijden

Donderdag 19 april 2018: 10.00 – 17.00 uur

Vrijdag 20 april 2018: 10.00 – 17.00 uur

Gratis parkeren

Thema’s:

  • Ondernemen in food & horeca: 19 april 2018 11.00 tot 12.00 uur
  • Ins & outs van financiering: 19 april 2018 14.00 tot 15.00 uur
  • Ondernemen in de dienstverlening: 20 april 2018 11.00 tot 12.00 uur
  • Internet & ondernemen: 20 april 2018 14.00 tot 15.00 uur

Gratis entreekaarten aanvragen via: www.ikwordondernemer.nl/kaarten-aanvragen

Quotes standhouders:

Speed Queen Concept Store

Matthias Odink

“De eerste SpeedQueen wassalons draaien in Nederland. De wassalon eigenaren hebben we ontmoet op de Franchisebeurs! Daarom zijn wij zeker weer aanwezig om nieuwe SpeedQueen wassalon eigenaren te ontmoeten.”

Mitra Retail B.V.

Patrick Koerhuis

“Mitra Drankenspeciaalzaken heeft in 2017 voor het eerst deelgenomen aan de Franchisebeurs Onderneem ‘t! en heeft dit als zeer positief ervaren. Mitra voelt zich thuis tussen de diversiteit van bezoekers op deze Franchisebeurs!”

Uit de praktijk

Afgelopen jaar hebben Werner van Damme en Jorden Kolditz de Franchisebeurs Onderneem ‘t! bezocht. Zij wilden de Délifrance-vestiging in Vlissingen overnemen. Tijdens de beurs hebben zij gesprekken gevoerd met Délifrance en een seminar van crowdfunder Capital Circle gevolgd. Inmiddels hebben Werner en Jorden met hulp van crowdfunding de Délifrance-vestiging in Vlissingen overgenomen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website