Franchisecode bouwt voort op Erecode

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

nfc

De oplevering van het eerste concept van de code heeft tot veel reacties van zowel franchisegevers als franchisenemers geleid. Klik hier om alle reacties in te zien. De Nederlandse Franchise Code is gebaseerd op de al bestaande Europese Erecode inzake Franchising, deze wordt verder uitgediept.

“In de nieuwe code is bijvoorbeeld jurisprudentie verwerkt en zijn er verschillende gedragsregels opgenomen.
Het overgrote deel van die gedragsregels wordt al in de praktijk toegepast. Het doel is om bonafide franchising te stimuleren en de belangen van franchisenemers, franchisegevers en de franchiseformule als zodanig zo goed mogelijk te borgen”, aldus Kees Bothof, coördinator van de franchisegevers binnen de Schrijfcommissie.

Het blijft echter een richtlijn, het is geen wet, het is een gedragscode. De code zal van toepassing zijn op de gehele franchisesector terwijl deze bijzonder pluriform is: soft franchise, hard franchise, hele grote formules, hele kleine formules, dienstverlening, retail, etc. Bothof: “Vandaar is er in deze fase voor gekozen om een denktank te formeren met vertegenwoordigers uit de verschillende segmenten. De denktank komt wekelijks bij elkaar en zorgt voor belangrijke input voor de Schrijfcommissie. ”

In de volgende update zal meer aandacht worden geschonken aan de ‘toepasbaarheid’ van de NFC.

Deze wekelijkse update beoogt franchisegevers en franchisenemers en andere belanghebbenden te informeren over de voortgang van de code. 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website