Franchiseformule Blokker ook in de etalage

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Michiel Witteveen, president-commissaris van Blokker, zoekt naar een nieuwe eigenaar voor de winkelketen. Dit bevestigt hij tegenover het FD.

Witteveen is met Blokker al een aantal oriënterende gesprekken aangegaan met mogelijke kopers. Er zou al contact zijn geweest met twee Nederlandse private-equitypartijen; Parcom en Waterland. Ook zou contact gezocht worden met investeerders uit het buitenland. “Als er een verkoop komt, is de nationaliteit van de koper niet van belang”, aldus Witteveen.

Wanneer de keten verkocht wordt, zal de schulden die de formule bij de familie Blokker heeft, kwijtgescholden worden. Dit zou gaan om minimaal 150 miljoen euro. Verder zou het management een ‘flink minderheidsbelang’ voeren. “Daar zou ik enorm voorstander van zijn”, zegt Witteveen. De familie houdt een klein aandeel in de formule. Op het moment zijn alle aandelen nog in het bezit van Albert en Els Blokker, respectievelijk de broer en weduwe van de in 2011 overleden Jaap Blokker.

Na 122 jaar een familiebedrijf te zijn zal de keten dan toch geen familiebedrijf meer blijven. “Na een lange tijd management met een ‘familie blik’ is het tijd voor een andere benadering. Gelukkig ziet de familie dat zelf ook in”, aldus Witteveen.

Blokker Holding besloot afgelopen jaar al dat zij de overige winkelformules wilde verkopen. Leen Bakker en Intertoys zijn al verkocht, maar de verkoop van Big Bazar werd stilgelegd.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • bert

    Als een partij blokker overneemt worden dan de bestaande huurcontracten gerespecteerd?
    Of worden er dan nieuwe onderhandelingen gestart.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.