Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseformule Hubo viert 55-jarig jubileum

15 april 2022

Hubo viert het 55 jarig bestaan. De bouwmarkt is daarmee de oudste van Nederland. De doe-het-zelf franchiseformule viert deze gelegenheid met de campagne ‘Lang zullen we klussen’, waarbij klanten profiteren van jubileumaanbiedingen en weggeef-acties. Voor franchisenemers, medewerkers, partners en leveranciers wordt een muziekavond georganiseerd op het hoofdkantoor van Euretco in Hoevelaken.

Feestelijk jubileum

Vanwege het 55-jarig jubileum trakteert Hubo haar klanten. Alle klanten die 55 jaar worden vanaf week 15 tot en met week 20, ontvangen een smakelijk chocoladecadeau. Daarnaast biedt Hubo rondom Vaderdag aantrekkelijke deals aan en wordt er een krasactie gestart. De campagne zal eindigen met een verbluffende finale in het najaar.

Hubo koos ervoor het jubileum te vieren nadat de winkelrenovatie was afgerond. Vervolgens kwam de coronacrisis, waardoor er geen feestelijke bijeenkomst gehouden kon worden. Hubo had de afgelopen jaren meerdere mijnpalen bereikt. Om deze reden waren de franchisenemers bij Hubo het unaniem eens om stil te staan bij al deze successen. “Daarom vieren we het minder gebruikelijke 55e jaar. Dat past wel bij Hubo, een beetje anders dan anderen,” aldus Miriam de Bruin, Algemeen Manager bij Hubo.

Renovatie van de Hubo winkels

In 2017 startte de franchiseformule met de renovatie van de winkels. In ditzelfde jaar presenteerde Hubo haar nieuwe strategie rondom de pay-off #Hubohelpt. Deze strategie focust op een toekomst waarbij Hubo er vanuit gaat dat de consument niet altijd meer zin, tijd of kennis heeft om een klus zelf te doen. Na de ombouw van alle Hubo’s, Multimate’s en de overgenomen Formido bouwmarkten staat de teller nu op 190 Hubo winkels. Hiermee is de franchiseformule de grootste bouwmarkt van Nederland. In 2021 ontving Hubo dan ook de titel “beste winkelketen” in de categorie bouwmarkten tijdens de “ABN AMRO Retailer of the Year 2021”.

De Bruin geeft aan trots te zijn op hetgeen Hubo in de afgelopen vier jaar heeft bereikt. Alle winkels zijn in een ongekende snelheid omgebouwd. “Soms met wel vier winkels per week. Dit was een enorm uitdagende klus.” Door de renovatie is Hubo klaar voor de toekomst.

×