Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseformule Lake Side is failliet

22 februari 2018
Op woensdag 21 februari is modeketen Lake Side failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. De franchiseformule heeft 28 winkels verspreid door heel Nederland die gerund worden door meerdere franchisenemers.

In 2011 werd Lake Side samen met Shoeby overgenomen door investeringsfonds Bencis Capital, die toentertijd grote plannen had met beide ketens en met haar 270 winkels. De afgelopen jaren werd de formule al flink uitgedund. Zo telde de formule zes jaar geleden, ruim zeventig vestigingen verspreid door heel Nederland. Het investeringsfonds Bencis was ook eigenaar van de ketens Perry Sport en Aktiesport. Die twee jaar geleden failliet werden verklaard. Meldt RTLZ

Bencis Capital had de ambitie om de franchiseformule weer uit te bouwen. Curator van der Pas kan niet zeggen wat er mis is gegaan.

Curator Van der Pas concentreert zich komende weken op het voortzetten van de winkels. “Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open. “Binnen vier weken moet er uitzicht op een doorstart zijn. Zolang krijgen de werknemers nog doorbetaald. Daarna wordt de kans klein. Van der Pas zegt geen aanwijzingen te hebben dat de huidige eigenaren in de race zijn voor een doorstart. “Ik kijk vooral naar externe partijen.” Zegt hij in een gesprek met RTLZ.

Lake Side verkoopt voornamelijk denim gerelateerde producten in zijn winkels, van verschillende merken zoals Wrangler, Petrol en Lee. De vestigingen bestaan voornamelijk uit franchisenemers die hun winkel runnen. Het is nog niet bekend wat er met deze franchisenemers zal gaan gebeuren.

×