Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseformule Nu Wonen lid van VBO Makelaar

Per 1 september a.s. wordt franchiseformule Nu Wonen lid van brancheorganisatie VBO Makelaar. Nu Wonen is de grootste vastgoedspecialist in huur/verhuur en beheer van woningen in Nederland die is aangesloten bij de VBO huur/verhuur sectie. Nu Wonen is zes jaar actief in het verhuren en beheren van onroerend goed in de regio’s Zuid-Holland, Brabant en Zeeland.

De huurmarkt wordt steeds belangrijker. Te koop staande woningen worden tijdelijk verhuurd via de Leegstandwet. In deze groeiende markt neemt het aantal misstanden en misbruik dan ook toe. Zo kan een gebrekkige screening zomaar tot hennepteelt, illegale onderhuur, illegale pensions en woonshopping leiden. In dat geval zijn niet alleen verhuurders het slachtoffer. Huurders accepteren uit onwetendheid of schaarste nogal eens te hoge servicekosten, ondertekenen rammelende contracten of betalen een extra maand huur voor bemiddelingskosten. Het rekenen van dubbele bemiddelingskosten is in strijd met de wet.

Robert Blonk, directeur van Nu Wonen licht toe: “Onvoldoende kennis of een gebrekkige screening kan veel leed veroorzaken. Maar ook ik als vastgoedspecialist ondervind zelf steeds meer last van oneerlijke concurrentie van bemiddelaars die het niet zo nauw nemen met de regels. Via het lidmaatschap wil ik mij conformeren aan de gedragsregels van de brancheorganisatie.”

Brancheorganisatie VBO Makelaar richtte in 2013 een aparte sectie Huur/verhuur op voor verhuurbemiddelaars die professioneel en integer met hun vak willen omgaan. Door regulering van het verhuur- en huurproces, kennisoverdracht en kwaliteitsborging wil VBO Makelaar een actieve bijdrage leveren aan een goed functionerende (ver)huurmarkt. “Iedereen mag zich verhuurbemiddelaar noemen maar niet iedereen kan lid worden van de sectie Huur/verhuur. Eerst moet men een entreetoets afleggen. Er moet voldoende kennis zijn over de huurmarkt en het huurproces. Daarna volgt een audit van vijf verhuurdossiers. Mocht dat niet voldoende zijn, dan moet de opleiding Huur/Verhuur worden gevolgd,” aldus Hans van der Ploeg, directeur van VBO Makelaar.

Blonk is verheugd op het lidmaatschap. “Via dit lidmaatschap beschik ik over faciliteiten waarmee ik mijn servicegraad verder kan verhogen. Door standaardisering van huurovereenkomsten en werkprocessen kan ik meer tijd aan mijn klanten besteden. Maar ook goede screeningfaciliteiten via de VBO huurcheck en actuele juridische en fiscale informatie, is belangrijk.”