Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseformule O’Tacos komt naar Nederland

De Franse tacoketen O’Tacos komt naar Nederland. Hoog Catharijne krijgt de primeur voor de eerste vestiging, zo meldt FoodClicks. Het in 2007 opgerichte bedrijf verkoopt taco’s met een Frans ‘sausje’, te vergelijken met burrito’s met friet en kaassaus.

O’Tacos is gestart in het Franse Grenoble en is daarna sterk gegroeid naar verschillende locaties in Frankrijk. Deze groei was het gevolg van een ongekende populariteit bij jongeren. In 2017 nam investeringsfonds Kharis Capital de tacoketen over van de drie oprichters en nam een meerderheidsbelang. Kharis Capital nam eerder ook al Quick en Burger King België over. Helemaal afstand van het bedrijf deden de oprichters nog niet, daar ze nog altijd onderdeel van de directie vormen, maar met een duidelijk minderheidsbelang.

Uitbreiding O’Tacos

Sinds vorig jaar is men begonnen met de uitrol van O’Tacos in België. Daar zijn nu tien zaken geopend, in onder andere Charleroi, Luik, Brussel, Antwerpen en Leuven. De keten heeft plannen om nog verder uit te breiden. Op dit moment heeft de keten meer dan 160 vestigingen, maar de ambitie is dat dit aantal groeit tot 220 aan het eind van dit jaar. Bij de opening van de eerste locatie in België werd Nederland ook al genoemd als optie om uit te breiden. Waar naast Hoog Catharijne nog meer locaties geopend zullen worden is echter nog niet bekend.    

×