Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseformule TGI Fridays komt naar Nederland

22 september 2016
De Amerikaanse franchiseformule TGI Fridays gaat vestigingen openen in Nederland. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering voor de uitrol van de formule in Nederland. Het streven is om binnen tien jaar 15 vestigingen te openen op A1 locaties in de grotere steden. De eerste vestiging moet volgend jaar oktober open gaan.

TGI Fridays is een grillrestaurant dat voornamelijk burgers, ribs, steaks en cocktails aanbied. Verder is het bij het restaurant ook mogelijk om onder andere salades, pasta’s, pizzaslices en nacho’s te bestellen. Het bedrijf is inmiddels al in 60 landen actief met meer dan 900 restaurants.

Eerder heeft het bedrijf zich ook al in Nederland proberen te vestigen, toen nog zonder succes. Van 1997 tot en met 1999 had het bedrijf een restaurant in Rotterdam. Directeur Fokko van der Velde van Beijk Catering denkt dat dit te maken had met de bereikbaarheid en de problemen met de verhuurder destijds.

De Vice President International Franchise Development Jean Baudrand denkt dat TGI Fridays uniek zal zijn in Nederland. “We zijn dan ook zeer enthousiast om Nederland kennis te laten maken met onze unieke en typische Amerikaanse stijl van casual dining. De sfeer in onze restaurants is ongedwongen; niets moet, maar er kan veel.” Verder zegt hij: “Het was al enige tijd onze ambitie om een vestiging in Nederland te openen. We zochten een partij met ervaring met casual dining en ervaring in het opbouwen van een merk, in Beijk Catering hebben we die gevonden. Samen geven we nu vorm en inhoud aan de opening van de eerste zaak in Nederland.”