Franchiseformule Wasbar opent binnenkort in Nederland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Binnenkort zal de van oorsprong Belgische franchiseformule Wasbar haar eerste vestiging in Nederland openen. Wasbar is een combinatie van café en wasserette. Er staan al vier nieuwe franchise vestigingen in België en een eerste franchise vestiging in Frankrijk op de planning voor 2016. Medeoprichter van de franchiseformule Wasbar Yuri Vandenbogaerde heeft bekend gemaakt dat hij wil uitbreiden naar Nederland en Frankrijk. Dit meldde RetailTrends onlangs.

Twee jaar geleden was de planning om een vestiging in Utrecht te openen. Dit ging echter niet door vanwege de alcoholwet. De zaak mocht namelijk alleen open als er sprake was van een duidelijke scheiding tussen het wasserettegedeelte en het horecagedeelte. De eigenaars van Wasbar zagen het niet zitten, omdat het concept over de integratie van de twee onderdelen gaat.

Uit het horecagedeelte haalt Wasbar zo’n 77% van de omzet. De was-inkomsten zijn dus goed voor zo’n 23% van de omzet. Het is nog onbekend of Wasbar in exact dezelfde vorm zal worden gebruikt in Nederland. De franchiseformule heeft op dit moment vestigingen in Gent, Kortrijk en Antwerpen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website