Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisegever JobManiac genomineerd als Beste Jonge Ondernemer 2018

Nederland kent een groot aanbod van veelbelovende ondernemers die al op jonge leeftijd succesvol zijn. De redactie van ondernemersplatform Sprout maakte een selectie van deze jonge ondernemers tot 25 jaar, waarvan er uiteindelijk drie gekozen worden die meedingen naar de titel voor Beste Jonge Ondernemer 2018. Een van de genomineerden is franchisegever Willem Faasse van JobManiac.

Oprichter JobManiac

Willem Faasse startte al in 2012 met JobManiac, een uitzendbureau voor vakmensen in onder meer techniek, groenvoorziening en grond-, weg- en waterbouw. Willem Faasse is pas 24 jaar en heeft nu al meer dan 100 man onder zich werken. Via JobManiac worden dagelijks honderd tot honderdveertig vakmensen uitgezonden. De formule groeit snel, inmiddels heeft JobManiac (franchise)vestigingen in Oud-Beijerland, Eindhoven, Goes en Apeldoorn. Gezien de vraag uit de markt is JobManiac hard op zoek naar franchisenemers.

Groei JobManiac

Voor 2018 worden positieve omzetcijfers verwacht. Er is een tekort aan goed personeel binnen de branches waar JobManiac actief is en dus hopen ze op het hoofdkantoor in Goes de 7 miljoen aan omzet aan te tikken. “Dat zou een mijlpaal zijn,” aldus Faasse. Zo ook het bouwen van het net geopende gloednieuwe hoofkantoor in Goes. “Dit was een droom die uitkwam.”

Het ondernemen op jonge leeftijd heeft zowel positieve als negatieve kanten volgens Faasse. “Je bent scherp, vol kracht en passe, oplossingsgericht en je hebt een gunfactor. Wel is het soms lastig. Sommige ondernemers denken dat ze een broekie tegenover zich hebben zitten. Dan word je niet serieus genomen en heb je de hulp nodig van wat oudere, gerenommeerde ondernemers uit je netwerk.”

Drie finalisten

De drie finalisten die meedingen naar de titel beste jonge ondernememer van 2018 worden op 1 juni bekend gemaakt door Sprout. Zij mogen op 7 juni pitchen tijdens de Young Business Award in Emmen, waarna bekend wordt wie er in de voetsporen treedt van eerdere winnaars, waaronder Social Deal, BitSensor en United Wardrobe.

×