Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisekansen in de foodservice: Het succes van Kwalitaria in tijden van verandering

Dat de consument wegblijft, omdat het leven een stuk duurder wordt, daar is Mirjam niet bang voor. “De jongere generatie eet steeds vaker buiten de deur, maar uit onderzoek van FoodService Instituut Nederland blijkt tegelijkertijd dat ze uit eten vaker als teduur zijn gaan beschouwen. Als de consument daardoor overstapt naar goedkopere horecagelegenheden, zoals een cafetaria, of als alternatief vaker kiest voor maaltijdbezorging, dan kan dat voor Kwalitaria positief uitpakken.”

Kansen in de foodservice

“Onze formule heeft al eerder bewezen crisisbestendig te zijn”, doelt Mirjam op de coronaperiode. “Doordat we destijds snel konden reageren op de situatie, hebben we een flinke stijging in de bezorgomzet weten te realiseren.” Continu vooruitkijken en inspelen op ontwikkelingen is iets wat Kwalitaria kenmerkt, volgens Mirjam. “Zo hebben we recent een nieuwe online bestelomgeving gelanceerd, waarbij de Kwalitaria website, webshop en app geïntegreerd zijn voor optimale gebruiksvriendelijkheid. En omdat de trend van maaltijdbezorging nog steeds aanhoudt, ligt onze focus bij nieuwe vestigingen nu meer op zogenoemde Take-away & Delivery locaties. Deze locaties hebben minder vierkante meters, een beperkt aantal zitplaatsen en er is minder personeel nodig. Dat maakt een eigen zaak toegankelijker, zeker op financieel gebied voor starters.”

De kracht van franchise

Lang verhaal kort, wat wil Mirjam zeggen tegen alle mensen met een ondernemersdroom en een dosis twijfel? “Weet dat je er niet alleen voor staat. We ondersteunen je met marketing en een groot bereik, je profiteert van inkoopvoordelen en kunt gebruik maken van de kennis en ervaring op ons hoofdkantoor. En er zijn natuurlijk meer dan honderd ondernemers die in hetzelfde schuitje zitten. Het is waardevol om dingen die spelen met elkaar te kunnen bespreken, daarom organiseren we regelmatig ondernemersdagen.”

Dus om de vraag ‘Nu een vestiging openen, moet ik dat wel doen?’ nog eens te herhalen. Mirjam: “Samen met de kracht van een franchiseorganisatie en een bewezen en succesvol concept zoals Kwalitaria is het zeker interessant. Ik zou zeggen: ga eens in gesprek en ontdek wat jouw kansen zijn.”

Wil jij meer weten over franchisen bij Kwalitaria? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×