Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer aan het woord

martien stolwijkMartien Stolwijk is op 1 januari 2014 begonnen als franchisenemer voor HouseHunting in Groningen. Voor hij bij de franchiseformule startte, heeft Stolwijk 25 jaar in een andere branche gewerkt, namelijk in de reisgoederenhandel. Desondanks heeft hij altijd affiniteit gehad met de woningmarkt maar is het er nooit van gekomen om voor zichzelf te beginnen. Nadat het bedrijf van zijn vorige werkgever op de fles ging, zag hij zijn kans om te gaan ondernemen.

“Ik ben mij toen gaan oriënteren op de woningmarkt, ik had altijd een bepaald gevoel dat die markt wel bij mij zou passen. Door veel te googlen en ook door de website van De Nationale Franchisegids heb ik naar de mogelijkheden gekeken in de markt.” Daarbij kwam hij uit op HouseHunting, zij waren op dat moment nog niet vertegenwoordigd in het Noorden van Nederland. Dit was de ideale mogelijkheid voor Stolwijk om een vestiging van de formule in het noorden te starten.

HouseHunting is een soft franchiseformule, deze manier van franchise geeft de ondernemers vrijheid om zelf ook ideeën kwijt te kunnen, wat Stolwijk aansprak. “Je kunt op deze manier je eigen visie toetsen, en alles wat je investeert komt bij jezelf weer terug. Je hebt direct resultaat.”

Op dit moment werkt Stolwijk vanuit huis. Voor de toekomst hoopt de franchisenemer een eigen kantoorpand te betrekken met twee of drie werknemers in Groningen, om een goede klantenbasis en omzet verder op te bouwen. Daarnaast spreekt hij de hoop uit dat er nog meer toekomstige collega’s komen in een van de omliggende provincies om zo een Noordelijk netwerk op te bouwen voor HouseHunting. “Ik ga de uitdaging aan, de vijver is hier groot genoeg om een plek te veroveren.”