Franchisenemer aan het woord

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

subway franchise

Franchisenemer Patrick Mooiweer begon enkele jaren geleden als ondernemer bij Subway. Na 22 jaar gewerkt te hebben in de horeca, als kok, maar ook later in managementfuncties, was het tijd om iets voor zichzelf te beginnen. “Op vakanties in het buitenland kwam ik vaak een Subway restaurant tegen. Het concept van versbereide broodjes sprak mij erg aan en sloot ook nog eens aan op mijn achtergrond als kok.”

“De Subway formule is wereldwijd een gevestigde naam,” vertelt de franchisenemer. Mooiweer heeft inmiddels twee vestigingen van de broodjesformule. Een van die vestigingen is gevestigd in Hoofddorp, op het ‘horecaplein’, naast de bioscoop en tegenover het gemeentehuis. “Een gunstige ligging midden in het centrum, tussen alle winkels. Dus aanloop genoeg.”

De vestiging van Mooiweer is een goed voorbeeld van een ‘traditionele’ vestiging. Subway richt tegenwoordig ook op niet-traditionele locaties, zoals food courts, stations, universiteitsgebouwen en luchthavens. “Of zoals wij zeggen, shop-in-shop. Sinds deze zomer zijn er in Nederland shop-in-shopvestigingen in een tankstation (Veldhoven), wegrestaurant De Lucht (Zaltbommel) en in de woonboulevard in Heerlen. In Tilburg wordt zelfs een pand gedeeld met New York Pizza.”

Subway ziet voor Nederland nog genoeg kansen. De franchiseformule mikt op 1 vestiging per 30.000 inwoners. De formule ziet het dan ook niet als een probleem dat binnen een stad meerdere vestigingen zijn. “Wereldwijd heeft 50 procent van de ondernemers meer dan één vestiging,” weet Mooiweer. “In Nederland ligt dat op 40 procent. Sommige ondernemers hebben zelfs vijf vestigingen. Dat zegt wel iets over het concept.”

Mooiweer geeft ook nog mee dat Subway een internationaal een bekend merk is, maar dat het toch voelt als een familiebedrijf. “Dat komt door de goede ondersteuning vanuit de organisatie en get contact met mede-franchisenemers.”

Wilt u ook franchisenemer worden van Subway? Bekijk hier meer informatie of klik hier om direct geheel vrijblijvend informatie aan te vragen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise