Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer aan het woord: Asir Sari van 24People

Als franchisenemer bij uitzendbureau 24People richt je je altijd op enkele specifieke branches. Meestal is dat een branche waar de franchisenemer zelf veel ervaring in heeft. Ervaring heeft franchisenemer Asir Sari zeker. Hij leerde in het verleden zowel de positieve als de negatieve van het ondernemerschap kennen. Inmiddels is hij actief binnen de Techniek & Industriële Reiniging en Asbestverwijdering. De Nationale Franchise Gids sprak met hem.

Opgelicht

Asir is gevormd in de astbestsaneringsbranche. Ruim 20 jaar geleden is hij daarin voor zichzelf begonnen. Dit ging aanvankelijk erg goed en hij wist enkele grote opdrachten binnen te halen als zelfstandig ondernemer, waaronder een groot project waar een half jaar werk in zat. Helaas eindigde dit project niet zoals het hoorde. “Na dat half jaar ontving ik nog steeds mijn geld niet. Als kleine zelfstandig ondernemer kom je dan al snel in de problemen. Helaas ben ik toen failliet gegaan,” aldus Asir. De ondernemer is echter wel strijdbaar geweest en haalde het TROS-programma Opgelicht erbij. Helaas mocht dit niet baten en kon hij fluiten naar zijn geld.

Ervaring in uiteenlopende branches

Deze tegenslag bood echter wel nieuwe kansen. De Amsterdamse ondernemer begon een uitzendbureau voor zichzelf. Daarmee was hij voornamelijk actief in de asbestsanering en schoonmaakbranche. Deze branches sloten goed aan bij de kennis en jarenlange ervaring die hij daarvoor al had opgedaan als ondernemer.

Na ook tien jaar het uitzendbureau te hebben gerund besloot hij in 2007 nieuwe uitdagingen te zoeken en kwam hij via omzwervingen in uiteenlopende branches terecht. “Ik ben naar België vertrokken en ben daar werkzaam geweest als internationaal adviseur. Enkele jaren later ben ik toch weer heel iets anders gaan doen ben ik samen met mijn neef een Turks restaurant begonnen. Dit liep goed, maar paste niet echt bij mij en dus ben ik weer op zoek gegaan naar iets anders.”

Franchisenemer worden bij 24People

Al hoewel Asir niet rondliep met plannen om weer te gaan ondernemen, kwam hij een advertentie tegen van 24People dat op zoek was naar franchisenemers. Dit wekte de interesse van Asir, aangezien hij al eerder een uitzendbureau gerund had en dus ging hij in gesprek. Na twee á drie gesprekken was het al rond en gingen de beide partijen een samenwerking aan. Asir Sari is sinds april actief voor 24People in de reinigingsbranche en dit bevalt hem goed. Zeker de voordelen van franchise kunnen hem bekoren. “Het ondernemen met 24People is leuk en prettig. Een groot voordeel is dat je meer vrijheid en flexibiliteit hebt qua tijden.” Asir vertelt verder: “Vroeger moest ik alles zelf regelen en daar hoorden ook de administratieve taken bij. Nu is dat veel minder en regelt de backoffice van 24People veel zaken. Daardoor hoef ik me bijna alleen maar bezig te houden met mensen zoeken, selecteren en matchen.”

De risico’s die hij vroeger als ondernemer nam wil hij niet meer nemen. “Door mij aan te sluiten bij een franchiseformule zijn de investeringen lager en loop ik minder risico. Ik ben nu 46 jaar dus wil zekerheid hebben. De formule van 24People heeft zich al bewezen.”

Nu werkt Asir nog vanuit huis, maar het is de bedoeling dat hij snel een kantoorpand vindt en betrekt. Hij wil in het komende jaar zo snel mogelijk voet aan de grond krijgen in Amsterdam, wat volgens hem veel mogelijkheden biedt, omdat het dichtbevolkt is. Ook wil hij zich richten op de omliggende regio’s Kennemerland, Beverwijk en omgeving. Om dit hele gebied te bestrijken, zal hij wel personeel in dienst gaan nemen.

×