Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer aan het woord: Daniel Janssen van 24People

Wij spraken met Daniel Janssen, de nieuwe franchisenemer van 24People die vanuit Almere opereert. Na diverse functies in de ICT te hebben bekleed (van PC-bouwer tot ICT Manager), vroegen wij Daniel naar zijn ervaring, het franchise-proces en zijn achtergrond. Hij is onlangs van start gegaan in de uitzendbranche met als specialisme, zijn ware liefde; de ICT.

 

Van hobby en passie naar werk

Daniel is ooit begonnen als automatiseerder en heeft van zijn hobby en passie zijn werk kunnen maken. Op de middelbare school, op Curaçao, was Daniel één van de weinige die 7 vakken tegelijk volgde tijdens zijn HAVO-studie. Een van zijn lievelingsvakken was computerkunde. Toen hij later naar Nederland kwam om te studeren, heeft hij de lerarenopleiding wiskunde & natuurkunde gevolgd.

Tijdens zijn lerarenopleiding werd er een pilot opleiding gestart “School voor Communicatiesystemen (SvC)”, hij was één van de pioniers. De opleiding SvC had als een doel studenten opleiden als ICT intermediair specialist. Hij heeft hier veel extra kennis en ervaring kunnen op doen. Na zijn studie lerarenopleiding ging hij later aan de slag als docent op een ROC. Lesgeven vond hij fijn. Echter ontbrak het hem aan afwisseling: “Het was telkens weer de herhaling waar ik maar geen energie en enthousiasme uit kon halen. Toen wist ik al gauw dat ik iets moest doen wat ik écht leuk vind, mijn hobby en passie; de ICT.”

Daniel bouwde tijdens zijn studententijd computers voor zijn studenten en deed diverse kleine ICT projectjes. “Alles zo low budget mogelijk. Ik deed dit om mijn medestudenten te helpen. Destijds kostte een computer véél geld en door de computers zelf in elkaar te zetten en te installeren konden de studenten op die manier veel geld besparen. Zo ben ik de ICT- wereld ingerold en begon ik als ICT-ondernemer.”

“Een van mijn mooiste project waaraan ik mee heb kunnen werken is een internationaal project; VMware. Dit project resulteerde uiteindelijk in een beursgenoteerde internationale organisatie. Wat zich tot vandaag de dag actief bezighoudt met virtualisatie.”

Waarom Franchise?

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan franchisen? “Ik had als  ICT ondernemer een plan voor mijzelf gemaakt en in dit plan kwam voor dat ik ooit een uitzend-detacheringsbureau moest hebben in de ICT. Ik weet namelijk hoeveel er uit handen kan worden genomen op een korte termijn.”

“De eerste kennismaking met de franchisegever was geweldig. Zij waren super enthousiast en stonden open voor mijn plannen. Beide partijen waren super tevreden en enthousiast. Inmiddels ben ik klaar met mijn 2e week cursus en als het goed is heb ik mijn eerste klant al binnen!”

Daniel heeft als doel gesteld 24people ICT op de kaart te zetten in de ICT wereld.

De  juiste match: de juiste kandidaat op de juiste plek bij de juiste werkgever.

×