Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer aan het woord – New York Pizza

Als 16-jarig meisje stond Josje Slingerland al als pizzabakker in de New York Pizza-vestiging Nieuw-Vennep. Destijds zou zij nooit gedacht hebben dat zij op 11 maart 2013 de deuren van haar eigen vestiging mocht openen in Bovenkarspel.

Slingerland wilde na het afronden van haar opleiding op de Hoge Hotelschool in Maastricht graag een eigen zaak beginnen. Bij toeval reed zij langs een vrachtwagen (van New York Pizza) met de tekst “Franchisenemers gezocht!” Op www.denationalefranchisegids.nl heeft zij daarna direct een franchisegids besteld om zich te verdiepen in de franchisewereld.

De officiële opening van haar vestiging was op 23 maart jl. Daarbij was oud-Ajacied en international Ronald de Boer aanwezig, waarbij er ook gelegenheid was voor het krijgen van een handtekening.

Slingerland vertelt erg enthousiast over de opstartfase en de hulp die zij kreeg van de formule: “New York Pizza heeft mij erg geholpen bij de opstart. Ik ben samen met het hoofdkantoor gaan zitten voor een aantal kritische gesprekken (over marketing, personeel, financiën en producten) en aan de hand van de ervaring van NYP is er een ondernemingsplan geschreven. Met dit plan zijn alle aanvragen in werking gezet, bijv. bij de bank. Na dat het ondernemingsplan is opgestuurd, moet je natuurlijk wel zelf langs de bank. Ze willen jou namelijk eerst zien en beoordelen op je capaciteiten voordat deze bank geld uitleent. Daarnaast helpen mijn collega’s van New York Pizza mij met veel kleine dingen. Als ik bijvoorbeeld een marketingtechnische vraag heb, kan ik bij hen terecht.”

Terugkijkend op het afgelopen jaar blijft Slingerland enthousiast doorgaan: “Het afgelopen jaar is idioot snel voorbij gegaan! Ik kan niet geloven dat het alweer negen maanden geleden was dat ik mijn vestiging voor de eerste keer opende. Er staat nu een echte winkel met personeel dat heel hard werkt en een echt team vormt.”