Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer aan het woord: Nick van Nunen van Pepp.fit

22 augustus 2019
De fitnessbranche groeit. De nieuwe trend is echter kleinschaliger en persoonlijker. Een leuke ontwikkeling voor beginnende ondernemers. Er verschijnen steeds meer gespecialiseerde sport-studio’s in het straatbeeld. Stuk voor stuk bieden ze meer persoonlijke aandacht, betere begeleiding en een gerichte plan van aanpak. Ingrediënten die in de conventionele sportschool niet in de soep zitten, maar wel extra aantrekkelijk zijn voor mensen die geen zin of tijd meer hebben om 2 of 3 keer per week te sporten in een onpersoonlijke omgeving.
Dit gold zeker ook voor Nick van Nunen. De combinatie werk en studie was niet te combineren met de sportschool en hij zocht daarom een alternatief. En dat vond hij in de effectieve ems-trainingen van Pepp.fit. Hier beloofde men hem resultaat met 20 minuten trainen per week. Onder begeleiding van een personal trainer en met een maximale groepsgrootte van 3 mensen. Na een half jaar trainen wist Nick het zeker: dit wil ik ook!

Nick: “Na mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik iets voor mezelf wilde beginnen. Maar wat? Een winkel? Een online business? Ik houd ervan actief bezig te zijn en bij Pepp.fit zie ik een goede balans tussen fysiek actief, leuk en intensief klantencontact en een overzichtelijke onderneming. Een half jaar verder in mijn eigen Pepp.fit zie ik dat ons concept voorziet in de groeiende behoefte hebben aan aandacht, structuur en snel resultaat. De ems-markt in Nederland is een snel opkomende markt: er zijn nog maar een paar spelers die franchise aanbieden. Mijn keuze voor Pepp.fit was een no-brainer: ze zijn transparant, klantgericht en hebben hele korte lijnen.

De opstartfase ging redelijk voorspoedig: de financieringsaanvraag duurde alleen iets langer omdat ik jong ben en nog geen track-record heb. Dat gaf mij wel weer tijd om een goed pand te zoeken én te vinden in de Brugstraat in Roosendaal, dé aanlooproute naar het station.

Pepp.fit biedt een opleidingstraject waarbij alle facetten van ems-training aan bod komen. Aansluiten bij Pepp.fit betekent voor mij dat ik me kan richten op mijn core bussiness omdat ze me ondersteunen op gebied van online marketing, leadgeneratie, online booking, doorontwikkelen van trainingen, verkoopoptimalisatie etc.

Het mooie aan mijn eigen Pepp.fit? Blije klanten die tevreden zijn met het snelle resultaat, haha! De toekomst? Meerdere Pepp.fit studio’s! Maar op de korte termijn gaat alle aandacht uit naar mijn vestiging in Roosendaal.

Bij Pepp.fit train je met behulp van EMS (Elektrische Spier Stimulatie). Je krijgt een speciale elektrodensuit aan die het effect van de training intensiveert. Daarmee is het een uiterst effectieve krachttraining die je kunt vergelijken met 2 à 3 keer intensief trainen in de sportschool. Bovendien is de full body work-out geschikt voor een brede doelgroep. Spier- en krachtontwikkeling, gewichtsverlies en toning, corestability en een sterke rug zijn doelstellingen die gelden voor jong en oud en van meer tot minder sportief. Iedereen kan 20 minuten trainen per week inplannen en structureel volhouden.

×