Van IT consultant naar telefoondokter

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Medio september zal in Amsterdam de eerste franchisevestiging geopend worden van franchiseformule DoctorPhone. Steven Tjin zal de vestiging onder zijn hoede nemen, dit doet hij samen met David Bermon. Op dit moment zijn de ondernemers bezig met het volgen van een training en is de zoektocht naar een geschikte locatie in het centrum van Amsterdam succesvol afgerond. De Nationale Franchise Gids sprak met Steven over de eerste stappen in het ondernemerschap bij de telecomformule.

“Ik ben dit avontuur aangegaan samen met de vriend van mijn dochter, David. We bespraken een keer wat mogelijkheden en ik merkte meteen dat ik hem erbij wilde hebben. We hebben recentelijk de overeenkomst getekend. Op dit moment zijn we bezig met het volgen van een training en hebben we een geschikte locatie gevonden aan de Ceintuurbaan. We willen graag in een drukke gebied zitten waar veel aanloop is. We willen ons namelijk ook met onze dienstverlening richten op toeristen en dan moeten we ook goed bereikbaar zijn”, aldus Steven.

De zoektocht naar een formule begon een paar maanden geleden. Steven wilde iets anders en kwam franchise tegen als goede optie. “Ik had een video van DoctorPhone gezien bij een RTL programma. Ik heb een achtergrond in de IT consultancy als ondernemer, dus het concept sprak me meteen aan en ben toen gaan zoeken naar meer informatie. Ik heb toen ook hun website bekeken en vond het er professioneel uitzien. Ook was de informatie volledig en de uitstraling van de formule, zeker in vergelijking met de concurrentie, was goed. Ik heb ook nog gesproken met andere formules, maar daar was de klik er niet.”

“De ondersteuning vanuit de formule is uitstekend. Er zijn korte lijnen en er zijn geen harde bedrijfsstructuren. Ik kan Matin (de franchisegever, red.) altijd bereiken en we kunnen alles met elkaar bespreken. Ook kreeg ik hulp bij het vinden van een geschikte locatie. We hebben samen de locatie aan de Ceintuurbaan bezocht en heeft hij hulp aangeboden bij de onderhandelingen”, vervolgt de enthousiaste ondernemer.

Tot slot heeft Steven nog een tip voor mensen die zich oriënteren: “Vraag jezelf eerst goed af in welke branche je bezig wilt zijn; waar ligt je interesse en je passie? Je moet echt de wil hebben om iets tot een succes te brengen.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website