Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Björn A Soemanta Jansen: franchisenemer èn master franchisenemer bij Straetus Incasso

Björn is al sinds 2017 master franchisenemer bij Straetus Incasso van Straetus Dutch Caribbean. In 2014 emigreerde Björn naar Curaçao en begon naast zijn werk als General Manager bij een hotel, zijn eigen incassobureau. Soemanta Jansen: “Al snel kreeg ik met klanten en ook schuldenaren uit het buitenland te maken. In Nederland ken ik een aantal Gerechtsdeurwaarderskantoren dus is het makkelijk samenwerken, maar in andere landen, zoals Zuid-Afrika, België en Duitsland niet. Je moet met vertrouwde partijen kunnen samenwerken. Daarom ben ik medio 2017 opzoek gegaan naar een partij die wereldwijd opereert. Al snel kwam ik uit bij Straetus”.

Begin van dit jaar besloot Soemanta Jansen weer naar Nederland terug te keren. “De organisatie in de Caraïben staat als een huis, die kan ik ook prima vanuit Nederland aansturen”, vertelt Soemanta Jansen. Sterker nog: ik heb voldoende ruimte om ook in Nederland een eigen bedrijf op te starten. Ook in Nederland kies ik weer voor incasso omdat je niet alleen incasseert maar ook helpt. Ik hou ervan om anderen te helpen en door mijn manier van incasseren help ik niet alleen mijn cliënt maar ook de schuldenaar. Begin juli aanstaande start ik als franchisenemer bij Straetus Incasso in de regio De Liemers en houd kantoor in Zevenaar.”

Op de vraag waarom Soemanta Jansen weer voor franchise heeft gekozen antwoordt hij: “Ik wou een business creëren waarbij je kon schakelen. Dat is het beste wanneer je gaat franchisen. Ik ben geen marketeer, acquisitie hou ik ook niet van. Het zit niet in mijn aard. Bij een franchise heb je de mogelijkheid om je collega’s vanuit de franchise in te schakelen. Voor mij de eerste reden om te gaan franchisen. Daarnaast werk je samen met anderen, samen sta je sterker. Ik ga per 1 september de opleiding tot Gerechtsdeurwaarder volgen en hoop over een paar jaar de eerste Gerechtsdeurwaarder van Straetus te mogen worden. Dat zou toch top zijn!

 

 

 

 

 

Ontvang gratis meer informatie over Straetus

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Straetus

×