Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer Henk Schenkel: van Bruna naar Jamin

Henk Schenkel (52) begon juli dit jaar een Jamin, terwijl hij op dit moment ook nog zijn eigen Bruna vestiging heeft. Hij deed zijn verhaal in het AD.

De franchisenemer had zelf nooit verwacht een snoepwinkel te beginnen. In april 2017 gaat Henk samen met zijn vrouw Harriët de Bruna-vestiging sluiten. Het ondernemerskoppel heeft de vestiging 7 jaar lang gerund, maar de huur van het pand  werd steeds hoger en hierdoor was het financieel niet meer op te brengen om door te gaan. Tot het sluiten in april werkt Harriët in de Bruna en zal Henk de Jamin winkel voor zijn rekening nemen.

Henk was meubelmaker voordat hij bij Bruna begon. Geen dag was hetzelfde en hij kwam op veel verschillende plaatsen. Hierdoor begon Henk steeds beter met klanten om te gaan. “Door heel Nederland verbouwde ik winkelinterieurs. Leuk werk; als kind genoot ik al van knutselen met hout. Mijn baas liet me volledig vrij en voor mijn gevoel had ik toen al mijn eigen toko.”

Omdat het voor het koppel financieel niet meer op te brengen was om de Bruna open te houden, gingen Henk & Harriët op zoek naar andere mogelijkheden. Daar kwam Jamin om de hoek kijken.  De snoepformule meldde zich met de vraag of het echtpaar een eerder gesloten vestiging in Goes nieuw leven in wilde blazen. “Een Jamin is natuurlijk heel wat anders dan een Bruna. Maar toch vond het ik het een leuke uitdaging en hierdoor hoeven we ook niet te verhuizen”, aldus Henk.

Henk is sinds juli franchisenemer van een Jamin. Zelf vindt hij het fijn dat hij mensen blij kan maken. “Snoep kopen doen de mensen voor hun lol en dus zie ik voortdurend blije gezichten om me heen.” De vrolijke franchisenemer begint zijn dagen met een lach. Henk is blij dat zijn vrouw volgend jaar april de Bruna vestiging achter zich kan laten. “Ook Harriët komt dan in de Jamin te werken. Dan kan het zoete leven voor ons beiden werkelijk beginnen. Zalig.”