Franchisenemers Intertoys gaan strijd aan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

intertoys

Vijftien franchisenemers van Intertoys verzetten zich tegen de ombouw van de winkel van Bart Smit in hun verzorgingsgebied tot Intertoys. Een van de franchisenemers heeft de ombouw met succes aangevochten via de rechter. De speelgoedformule mag de vestiging van Bart Smit in Lisse niet ombouwen zonder toestemming van de ondernemer uit Sassenheim, zo heeft de rechtbank in Noord-Holland geoordeeld.

Intertoys bood de franchisenemer eerder een compensatieregeling aan, maar de franchisenemer ging hier niet mee akkoord. Het aanbod bestond onder andere uit de vergoeding van reclame kosten en daarnaast de komende vijf jaar tot een maximum van achttienduizend euro per jaar gecompenseerd worden voor margeverlies. De rechter vond dat de compensatie vooral is opgezet door de wens om de financiële risico voor Intertoys beperkt te houden.

Intertoys is alleen met de voorzitter van de franchiseraad in gesprek gegaan en niet met de franchisenemers zelf om minder weerstand te verduren, wat tot veel ongenoegen leidde bij de franchisenemers.

In totaal worden er 35 vestigingen geraakt, waarvan er 22 franchisevestigingen zijn. Als het lukt om met alle andere franchisenemers een deal te sluiten, mag de vestiging in Lisse van de rechter ook worden omgebouwd. Intertoys kan daarnaast ook een onafhankelijke adviseur de schade voor de franchisenemers laten bepalen en het bedrag ter compensatie aan de franchisenemers aanbieden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise