Franchisenemer Lassche kijkt terug op eerste jaar

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Evert Lassche is een jaar geleden van start gegaan als franchisenemer bij LMI Nederland. LMI Nederland werkt wereldwijd in 80 landen en richt zich op de ontwikkeling van de persoonlijke en zakelijke groei van ondernemers en leidinggevenden in bedrijven en organisaties.

Lassche kijkt terug op een succesvol maar vooral ook een positief jaar. De franchisenemer kwam bij LMI terecht via een oriëntatie op de website van de Nationale Franchise Gids. “Ik ben begonnen met drie formules. Na de eerste gespreksronde viel er één af en na de tweede gespreksronde nog één. Uiteindelijk bleef LMI Nederland over. Dit zogenaamde trechtersysteem raadt Lassche aan iedere beginnende franchisenemer aan. “Trek er minimaal een half jaar voor uit, benader meerdere formules en praat met zowel franchisegevers als franchisenemers. Op deze manier vallen er vanzelf formules af en blijft er één geschikte over”, aldus Lassche.

Lassche heeft zelf een management achtergrond en wilde altijd al zijn eigen bedrijf starten. “Ik heb gekozen voor LMI Nederland omdat deze formule veel mogelijkheden biedt in verschillende sectoren. Bovendien krijg je als franchisenemer veel vrijheid en beschikt de formule over goede ICT ondersteuning”, aldus Lassche.

Lassche is een jaar geleden begonnen als eenling, maar heeft nu een partner gevonden waarmee hij in de regio Noord-Holland werkzaam is. Zijn toekomstplan is dan ook het verder opzetten en vervolgens uitbouwen van het bedrijf. Voor andere ondernemers heeft Lassche een tip; “Het is belangrijk om als ondernemer kritisch te zijn, zorg voor een stukje reflectie door bijvoorbeeld een sparringpartners te zoeken om je ideeën aan voor te leggen”, aldus Lassche.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.