Franchisenemer moet Burger King 6 miljoen betalen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Burger King

Een langdurig conflict tussen Burger King en een oud-franchisenemer is beslist in het nadeel van de franchisenemer.  Hans Wasmoeth, de franchisenemer in kwestie, moet nu een bedrag van circa 6 miljoen betalen aan de fastfoodketen.

Wasmoeth was tot 2000 eigenaar van de Burger King op Schiphol. Toen hij zijn vestigingen wilde verkopen waren de voorwaarden voor de verlenging van het huurcontract niet helemaal duidelijk. Om de zaak toch te kunnen verkopen ging Wasmoeth een afspraak aan dat hij mogelijke schade zou vergoeden wanneer de huur toch hoger zou worden.

Schiphol heeft daarna de huur toch verhoogd en de fastfoodketen moest dus een hogere huur op gaan hoesten. Hierdoor eiste Burger King een bedrag van 6 miljoen euro op bij Wasmoeth. De oud ondernemer was echter van mening dat de fastfoodketen te makkelijk met de nieuwe huurprijs akkoord ging. De rechter besloot destijds dat Wasmoeth en Burger King de 6 miljoen moesten verdelen.

Wasmoeth ging na het besluit van de rechter in beroep tegen deze uitspraak. De rechter oordeelde daarbij dat Burger King nu recht heeft op het volledige bedrag. De ondernemer denkt nog na over mogelijke vervolgstappen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise