Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer neemt Bagels & Beans Alphen aan den Rijn over

Melissa Vermeulen werkt sinds haar 19e bij Bagels & Beans Alphen aan den Rijn. Hier is ze doorgegroeid tot bedrijfsleider. Op 14 juni a.s. zet Melissa de volgende stap en wordt ze de nieuwe franchisenemer van de vestiging.
waarom koos je voor Bagels & Beans?

Melissa vertelt waarom ze heeft gekozen voor Bagels & Beans. “Ik zocht een zomerbaan en kwam vaak bij de Bagels & Beans in Leiden, waar ik studeerde. De sfeer daar vond ik heel leuk en ontspannen. En de horeca trok me altijd al, alleen wilde ik liever overdag werken dan in de avondhoreca. Bovendien spreekt Bagels & Beans een specifiek publiek aan, ik denk door de aandacht voor gezonde voeding en duurzaamheid. Er staat voor iedereen iets passends op de menukaart, zeker ook voor vegetariërs en veganisten.”

Wat studeerde je?

“Ik deed een mbo-opleiding tot schoonheidsspecialiste, maar merkte al gauw dat mijn ambitie daar niet lag. Ik had geen idee wat ik dan wel wilde, maar maakte de opleiding af zodat ik daarna naar het hbo kon. Eenmaal bij Bagels & Beans droomde ik van een eigen horecazaak. Ik dacht dat dat nog jaren zou duren, want waar begin je? Om dichter bij die droom te komen, deed ik na het mbo de hbo-opleiding toerisme, waarin ik meer leerde over de zakelijke kant van de horeca en het ondernemerschap. Die kennis kan ik nu mooi inzetten.”

Je was al heel jong bedrijfsleider.

“Klopt, de huidige eigenaar verhuisde naar Brabant en wilde niet iedere dag heen en weer rijden. Ik greep mijn kans en vroeg een gesprek met hem aan, waarin ik aangaf dat ik meer wilde werken en toe was aan meer verantwoordelijkheid. Hij zag dat ik het in me had en ik was inmiddels wat ouder en meer ervaren dan de rest van het team. De stap naar bedrijfsleider voelde daarom voor ons allebei heel natuurlijk. Inmiddels ben ik het vaste gezicht van de zaak.”

Wat maakt het zo’n goede match tussen jou en franchiseformule?

“De vrolijke vibe die we met elkaar creëren en het contact met de gasten vind ik het leukst aan het bagelvak. Het geeft veel energie om die positiviteit over te brengen en mensen met een glimlach de deur uit te zien gaan. Voor dit werk heb je dan ook veel enthousiasme en een sociaal karakter nodig. Het is fysiek soms best zwaar werk, dus een gezonde leefstijl helpt ook. Als bagelbaas is goed leiderschap daarnaast onmisbaar: het team bestaat uit veel jonge meiden. Ik vind het mooi om ze te zien groeien in hun werk – zo begon ik zelf ook.”

En de winkel, hoe heb je die zien ontwikkelen?

“Vooral de omgeving is veranderd: van een bouwput tot een modern horecaplein. De winkel zelf is hetzelfde gebleven en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dat merken we onder meer aan de vele vaste gasten, die we inmiddels goed kennen. Dat zorgt voor een sterke band met de stad.”

Wat gaan de gasten merken van de wissel van bagelbaas?

“We starten vanaf 14 juni in nieuwe bedrijfskleding, buiten komen nieuwe bankjes en binnen ga ik meer planten neerzetten. Ook gaan we het Instagram-account regelmatiger bijhouden om ook online meer contact te houden met onze gasten. Het wordt dus allemaal wat frisser, maar de vertrouwde Bagels & Beans sfeer blijft.”

Wat zijn jouw favorieten van de menukaart?

“Mijn all-time favourite is de mozzarella bagel. En sinds kort is er de nieuwe (oude bekende) Toscaanse bagel, die is lekker zomers. Mijn favoriete drankje is de Alles gemengd-sap met banaan-, mango-, aardbei- en sinaasappelsap: supergezond!”

Melissa begint op maandag 14 juni als nieuwe franchisenemer van de vestiging in Alphen aan den Rijn. Om dit te vieren krijgen de eerste twintig klanten van maandag 14 tot en met zondag 20 juni een bloemetje.

Ondernemen bij Bagels & Beans

Bagels & Beans is op zoek naar ondernemers die graag een eigen vestiging willen beginnen. Lijkt het jou leuk om je eigen Bagels & Beans vestiging te beginnen of wil je meer informatie? Vul dan gratis onderstaand formulier in.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Bagels & Beans![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×