Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer spant kort geding aan tegen AH

Franchisenemer Jan Pollemans uit Etten-Leur spant een kort geding aan tegen zijn franchisegever Albert Heijn. De franchisenemer is van mening dat de franchiseformule hem niet in staat stelt om adequate leeftijdscontroles uit te voeren bij de verkoop van alcohol. De ondernemer eist dat de supermarktketen hem in staat stelt het controlesysteem Ageviewers in te voeren.

Eerder dit jaar stelden verschillende franchisenemers en oud-directielid Arjan Both al dat supermarkten niet met een leeftijdscontrolesysteem werken uit vrees voor omzetdaling. De grootgrutter uit Zaandam liet vorig jaar weten de inzet van Ageviewers uit te stellen omdat zij het systeem klantonvriendelijk vinden.

Het Trimbos-instituut deed onderzoek naar het systeem. Hieruit blijkt dat Ageviewers aantoonbaar effectief en fraudebestendig is en volledig in lijn ligt met de privacyregels. Tweede-Kamerlid Joel Voordewind van de ChristenUnie gaat bij staatssecretaris Van Rijn aandringen op een verplichte inzet van sluitende controlemiddelen zoals Ageviewers door supermarkten.