Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ex-Intertoys-franchisenemer stapt over naar Jase & Joy

Franchisenemer Mark Schoones (30) kijkt terug op een hectisch 2019. In een interview met het ED blikt hij terug op zijn ervaringen als franchisenemer van Intertoys en vooruit op zijn overstap naar Jase & Joy.

Het faillissement van Intertoys

Eerder kondigde De Nationale Franchise Gids al de overstap van zeven voormalig Intertoys franchisenemers naar nieuwe speelgoedformule Jase & Joy aan. De voormalig franchisenemers van Intertoys stapten over naar Euretco (het moederbedrijf van Jase & Joy), omdat ze ontevreden waren over de voorwaarden waaronder zij zouden samenwerken met Green Swan, dat Intertoys na het faillissement doorstartte. Inmiddels is Intertoys overgenomen door Mirage Holding (voorheen bekend als Blokker Holding).

Een hectisch jaar

Het was een hectisch jaar voor Schoones. “Ik ben onderaan de ladder begonnen. Opruimen, schoonmaken en samen met mijn opa nieuwe voorraad halen.” Inmiddels is hij de derde generatie Schoones die een speelgoedwinkel heeft. Jarenlang ging het voorspoedig onder de franchiseformule van Intertoys.

Omdat de familie het vertrouwen in Intertoys kwijt is, valt het besluit om afscheid te nemen van de formule. “Dat deed vooral pijn bij mijn vader, het was zijn leven.” Op dat moment meldt zich Euretco, een organisatie voor zelfstandige ondernemers. “Waarom beginnen we niet zelf een speelgoedketen, zeiden ze. Het voelde meteen goed, alsof we echt iets nieuws gingen starten.”

Jase & Joy

Jase & Joy is een nieuwe, frisse formule in de speelgoedbranche. Fun first, dat is het uitgangspunt van Jase & Joy. Dit komt onder andere terug in de activiteiten en ‘hotspots’ in de winkels. Inmiddels is Jase & Joy gevestigd in Amersfoort-Noord, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven (Stratum), Gemert, Purmerend en Veldhoven.

Ondertussen is in Amstelveen de eerste van de negen winkels in de nieuwe huisstijl ingericht. Schoones verwacht dat in februari zijn winkel aan de beurt is. De ondernemer krijgt veel vrijheid en heeft vertrouwen in de toekomst. “We verkopen niet alleen speelgoed, maar ook andere dingen waarmee kinderen zich bezighouden. Denk aan telefoonhoesjes en scrunchies die momenteel in zijn.”

‘Beleving in de zaak’

Verder wil Schoones meer beleving in de zaak brengen. “We laten bijvoorbeeld een kapper, visagiste of vlogger komen en houden een spelletjesmiddag. Ook gaan we werken met testteams. Kinderen kunnen in de winkel een spel uitpakken en het spelen. Daarvan wordt een video gemaakt. Alleen al in onze winkel hebben we daarvoor 120 aanmeldingen. Euretco geeft ons veel vrijheid, we bepalen zelf wat er in de winkel gebeurt.”

×