Franchisenemers AH eisen boekenonderzoek

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Albert Heijn

Vorige week maakten wij bekend dat Ahold een dagvaarding heeft ontvangen, die door de franchisenemers eind december naar het moederbedrijf is toegestuurd. De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers wil dat een commissie, bestaande uit drie deskundigen, boekenonderzoek gaat doen bij Ahold. Dat laat directeur Ton Croiset van Uchelen weten aan Distrifood.

Met het boekenonderzoek wil de franchisevereniging achterhalen welke bonussen en omzetpremies de retailer sinds 2008 heeft ontvangen van fabrikanten. Het is namelijk zo dat sinds dat jaar de franchisenemers steeds minder inzicht krijgen in deze cijfers, terwijl de omzet van de supermarktketen wel is gestegen.

Uit de dagvaarding blijkt dat het moederbedrijf inmiddels een verklaring heeft gegeven. De franchisenemers van de formule zijn het hier echter niet mee eens en eisen een volledige schadevergoeding, inclusief rente, van het moederbedrijf. Het totale bedrag wat de franchisenemers eisen komt neer op meer dan tweehonderd miljoen euro, zo meldde Albert Heijn reeds in een eerder stadium. Zelf heeft de retailer namelijk een voorziening van zeventien miljoen euro getroffen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website

franchise-season-art-class