Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers Albert Heijn zijn op zoek naar directeur

De franchisenemers van Albert Heijn zijn op zoek naar een ervaren directeur om hen te ondersteunen in de onderhandelingen met het hoofdkantoor. Distrifood plaatste onlangs dit bericht.

De nieuwe functie is onderdeel van een beleidsplan van de vereniging van AH-franchisenemers (VAHFR). Dit werd duidelijk tijdens de ledenvergadering die vorige week plaats vond. Het bestuur van de VAHFR zoekt iemand met ervaring aan de werkgevers- én werknemerskant. Volgens de franchisevoorzitter Twan van Meel verkeert het plan nog in de startfase. “Maar het is duidelijk dat we een professionaliseringsslag willen maken binnen de vereniging”, zegt Van Meel.

Drukke agenda’s

Het is de bedoeling dat de nieuwe directeur het werk van de bestuursleden die nu rond de tafel zitten met Albert Heijn, uit handen zal nemen. “Het is een onderwerp dat ook al speelde bij het vorige bestuur. Er moeten afspraken worden gemaakt met Albert Heijn over de toekomst, maar ondertussen heeft iedere ondernemer te maken met ramvolle agenda’s en moeten er winkels worden gerund.” Het bestuur heeft ondertussen Jos Boot (voormalig bestuurder Audax) ingezet als adviseur.

Reactie Albert Heijn

Albert Heijn is door van Meel ingelicht over de zoektocht naar een nieuwe directeur. Volgens hem staat de keten er positief tegenover. Het VAHFR-bestuur heeft volgens Van Meel ‘huiswerk’ meegekregen van de leden, nadat het profiel van de directeur was besproken. ‘Het bestuur krijgt feedback van de franchisenemers in de zaal en het is aan ons om daar iets mee te doen. De leden moeten immers instemmen met de aanstelling.’

×