Franchisegever Bakker Bart in het gelijk gesteld door de rechter

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

bakker bart

Bart’s Retail B.V., het moederbedrijf van Bakker Bart, hoeft geen schadeclaim te betalen aan tien franchisenemers, die eerder een zaak tegen de formule hadden aangespannen. De franchisenemers stapten in juli 2015 naar de rechter wegens te hoge huur- en deegprijzen en eisten een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro. Daarnaast vonden de franchisenemers dat Bakker Bart te veel toezicht zou hebben op de uitvoering van de formule. Dit zou neerkomen op schijnzelfstandigheid. Beide eisen zijn door rechter afgewezen.

De kantonrechter in Nijmegen stelde echter dat de franchisenemers hun claim onvoldoende hebben onderbouwd. “Wij hebben altijd vertrouwen gehad in een goede afloop”, zegt Jan Joris Heling, woordvoerder van Bakker Bart, in een eerste reactie. “We willen nu weer vooruit kijken, dit heeft allemaal lang genoeg geduurd. We zijn de laatste tijd hard bezig om de band tussen het moederbedrijf en de franchisenemers te versterken en hebben een nieuwe overlegstructuur opgezet: Bart’s Franchise Orgaan, die ook een geschillencommissie kent. De meerderheid van de winkeliers is hierbij aangesloten”, aldus Heling.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Freek Hilgerdenaar

    Een claim niet voldoende onderbouwd betekend niet dat de Bakker gelijk heeft! maar dat de franchisenemers blijkbaar hun huiswerk niet goed hadden gemaakt.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise