Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers bij Tubz zijn er in alle soorten en maten

Voor de franchisenemers is het concept van Tubz heel eenvoudig. Je bestelt de automaten en de inhoud bij Tubz. Meer verplichtingen zijn er niet. Van de opbrengst betaal je alleen een kleine commissie aan de beheerder van de plaats waar de automaat staat. Je kunt de zaken net zo groot of klein aanpakken als je zelf wilt.

“Voor mij is het puur een bijverdienste”, vertelt Stephan Frenken uit het Brabantse Bergeijk. “Ik heb een fulltime baan als planner en werk dus gewoon van maandag tot en met vrijdag. Het exploiteren van die automaten kan daar mooi bij.”

Frenken liep al een tijdje na te denken over de mogelijkheden om iets te ondernemen naast zijn reguliere baan. “Dat moest dus iets zijn dat niet al te veel tijd vraagt, geen enorme investering, en waarbij je relatief snel uit de kosten komt. Toen ik las over Tubz, dacht ik: dat is precies wat ik zoek.”

Een bundel automaten

Een franchisenemer bij Tubz investeert in  een ‘bundel’ verkoopautomaten en de producten die in de automaat te koop worden aangeboden. De kleinste bundel bestaat uit 10 automaten, dat is een investering van 3499 euro. Na plaatsing vergt het bijhouden ervan gemiddeld 5 tot 10 uur per maand. De franchisenemer controleert of de apparaten bijgevuld moeten worden en haalt de opbrengst uit de machine. Van die opbrengst draagt de franchisenemer 20% af aan de beheerder van de locatie.

Uit de ervaringscijfers van Tubz blijkt dat de gemiddelde franchisenemer al binnen een jaar uit de kosten is. De investering in de automaten is eenmalig, alleen het bijbestellen van het assortiment is nog een kostenpost. Er is bij Tubz geen sprake van het betalen van een franchise-fee, of een andere vorm van afdracht.

In het najaar van 2020 maakte Frenken een start als franchisenemer bij Tubz, met een bundel van 10 automaten. ”Hier in de directe omgeving stonden al aardig wat automaten van Tubz.”

Ik woon vlakbij de grens, dus in overleg zijn de meeste van mijn locaties in België, in cafés en restaurants. Daar verkoop ik dan geen snoep, maar vooral nootjes en worstjes. Ik ben de automaten gaan plaatsen, heb kennisgemaakt met de caféhouders, dat ging allemaal uitstekend. Alleen: drie dagen daarna werden er nieuwe coronamaatregelen van kracht en gingen ook in België de cafés dicht.” Frenken moet dus nog even geduld hebben voor hij een goede inschatting kan maken van zijn omzet. “Maar ik heb er alle vertrouwen in. Hier in Bergeijk staat ook een van mijn automaten, en dat gaat prima. En geduld heb ik wel. Ik ben er van uit gegaan dat ik al na ongeveer 1,5 jaar winst ga maken. En ik heb er alle vertrouwen in dat het ook gaat lukken.”

Ontvang gratis meer informatie over 1. Tubz Europe

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

1. Tubz Europe

×