Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers D.E. Café ongerust over toekomst

Het zijn spannende tijden voor franchisenemers die een eigen Douwe Egberts Café hebben. Zij zitten in spanning hoe hun franchisecontracten straks worden verlengd. Het hoofdkantoor geeft aan dat de formule gewoon zal blijven bestaan. Daar zijn de franchisenemers alleen nog niet zo zeker van. Dit blijkt uit een rondgang van Out.of.Home Shops.

Eind oktober werden de franchisenemers bij elkaar geroepen op het hoofkantoor van Douwe Egberts om te praten over de toekomst van de formule. Vanuit het hoofdkantoor zouden ze met een voorstel komen en daar moet men nog op wachten. ‘’Wij hebben nooit gezegd dat we de stekker uit heel D.E. Café willen halen, alleen dat de cadeauwinkels ophouden te bestaan. We gaan met de franchisenemers in overleg over de toekomstige voorwaarden van de nieuwe contracten. En ook de locatie bij Nationale Nederlanden in Rotterdam blijft’’, aldus Stefan Swart, algemeen directeur van Coffee Company en D.E Café over de kwestie tegen Out.of.Home Shops.

De franchisenemers van de formule zijn echter niet gerust op een goede afloop. ‘’Als het aantal outlets terug gaat van 24 naar 8 dan heeft dat wel degelijk invloed op het voortbestaan van de formule. We willen de continuïteit waarborgen. Wij gaan hoe dan ook door als koffiecafé, maar het liefst onder de vlag van D.E.’’, aldus Jeroen van der Hek, franchisenemer van de Utrechtse vestiging van de formule.