Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers DA stappen over naar D.I.O.

Franchiseformule D.I.O. heeft gister zeven nieuwe winkels aan zijn drogisterijketen toegevoegd. De ondernemers uit Noord-Nederland, Amsterdam en Rijswijk komen allen over van concurrent DA Retail. Dit laat hoofd formulemanagement Cor Geldhof weten aan RetailNews.

Eerder werd al bekend gemaakt dat tientallen franchisenemers van DA om diverse redenen hun samenwerking hebben opgezegd met de franchiseformule. Veel franchisenemers waren het niet eens met de nieuwe winkelformule. Concurrent D.I.O. zegt dat ze nog volop in gesprek zijn met meer ondernemers over een eventuele overstap. Geldhof laat weten dat iedere DA-ondernemer zich kan aansluiten bij de D.I.O. formule. De franchisegever kijkt onder andere naar de ondernemerskwaliteiten, de winstgevendheid en verzorgingsgebied van de winkel. “Maar uit ervaring weten we dat ook meerdere winkel binnen één gemeente goed kunnen renderen.”

Naast de toevoeging van de nieuwe winkels heeft D.I.O. meer dan tien ondernemers verwelkomd als klant van hun distributiecentrum, waarvan het grootste deel afkomstig is van DA Retail. Deze ondernemers willen voorlopig alleen inkopen bij de franchiseformule. “Maar wellicht dat er in de toekomst een verdere samenwerking uit voort kan vloeien”, aldus Geldhof.