Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers Halfords overwegen nieuwe naam

Vorige week berichtten wij dat de franchisenemers van Halfords onderzochten of ze zich aan konden sluiten bij een inkooporganisatie. Daarbij is onder andere gesproken met Euretco en Bike & Retail. Eerder vandaag liet Marc Hogendoorn, franchisenemer van de Halfordsvestiging in Zeist, weten aan het Algemeen Dagblad dat de franchisenemers van Halfords doorgaan onder een andere naam als de winkelketen geen doorstart gaat maken.

Begin oktober werd de franchiseorganisatie failliet verklaard. Vooralsnog heeft de formule nog geen doorstart weten te realiseren. Op dit moment zijn de curatoren, naar eigen zeggen, nog in onderhandeling met een serieuze overnamekandidaat, echter heeft de formule haar 102 eigen winkels reeds al gesloten. De 28 franchisenemers vielen buiten het faillissement en zijn daarom nog steeds geopend.

Hogendoorn laat weten dat de franchisenemers ‘hoe dan ook’ door zullen gaan. De verwachting is dat binnen een korte tijd bekend zal worden over de franchiseformule een doorstart zal maken. Mocht dit niet het geval zijn, dan willen de franchisenemers volgens hem gezamenlijk onder een andere naam verder gaan.