Franchisenemers ruziën met Albert Heijn  

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

albertheijn

Het bestuur van de Vereniging van Albert Heijn-franchisenemers maakt zich zorgen over de houding van de supermarktketen in de onderhandelingen over de verdeling van de kosten en opbrengsten. Dat blijkt uit een onderschepte brief welke in handen is van Distrifood.

De brief is verstuurd aan het bestuur en de directies van Albert Heijn en Ahold Delhaize. De brief begint met een positieve boodschap, waarin Albert Heijn de klanten bedankt en waarin de supermarktketen laat weten trots te zijn op de bijdrage van de franchisenemers.

Vervolgens uit het bestuur zijn zorgen. ‘Al geruime tijd verschillen wij met u van mening over enkele aspecten van onze zakelijke samenwerking, waaronder de verrekening van kosten en opbrengsten. Het is bijna niet voor te stellen dat deze onderwerpen nu al vele jaren de agenda van ons gezamenlijk overleg beheersen en onze onderlinge relatie ongunstig beïnvloeden. Tijd en energie kunnen zoveel beter worden besteed aan het bundelen van onze kracht en successen. In november riep de rechter ons op om er toch vooral samen uit te komen. Precies daar maken wij ons zorgen over.’

Vervolgens wordt er gesteld dat het vertrouwen en de transparantie bij Albert Heijn ver te zoeken is. De franchisenemers vinden het jammer dat er terughoudendheid is in het delen van informatie. Hiermee wordt het vertrouwen in Albert Heijn als franchisegever regelmatig zwaar op de proef gesteld. De franchisenemers sluiten de brief af met een poging om het conflict dit jaar nog op te lossen.

De rechtbank wees november vorig jaar alle vorderingen van de Albert Heijn-franchisenemers af in de zaak tegen Albert Heijn af. Wel benadrukte de rechter dat beide partijen via onderhandeling tot een oplossing moeten komen over de geschilpunten. Sindsdien zijn er weliswaar verschillende gesprekken geweest maar de  beide partijen zijn er niet uitgekomen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.