Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers Spare Rib Express openen vaker tweede locatie

Het komt steeds vaker voor dat franchisenemers bij Spare Rib Express een tweede locatie openen. Zo zijn er in het eerste kwartaal van 2018 vier franchisenemers geweest die de stap gewaagd hebben en een tweede locatie hebben geopend.

Waarborging kwaliteit Spare Rib Express

Commercieel Manager David Pinedo vertelt: “Omdat er in onze keukens toch best wat ambachtelijke handelingen plaatsvinden die direct van invloed zijn op de kwaliteit van de gerechten waren de meeste franchisenemers voorheen best angstig om dit proces uit handen te geven. Een zalmmoot, kipsaté of burger kun je goed verpesten als deze te lang op de bakplaat ligt, maar ook voor de bereiding van spareribs moet het garingsproces goed gemonitord worden.”

Om een tweede locatie te kunnen openen en daarbij een constante kwaliteit te waarborgen op de bestaande locatie, leiden de franchisenemers hun keukenmedewerkers en managers op om aan alle kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Een voorbeeld van een franchisenemer die dit doet is Michiel de Zeeuw. Hij heeft onlangs een tweede locatie in Ettenleur geopend, maar blijft zich zelf concentreren op de bestaande locatie in Breda.

Spare Rib Express is op dit moment bezig met meerdere franchisenemers die een tweede locatie willen openen: “Spare Rib Express is op dit moment bezig met tweede locaties voor franchisenemers in Alkmaar, Amsterdam, Hoorn, Rotterdam, Beverwijk, Tilburg en Middelburg”, aldus de commercieel manager.

×