Franchisenemers Trendhopper lopen weg

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Trendhopper
Trendhopper kampt met weglopende franchisenemers, onder andere in de regio Amsterdam. Ook elders in het land zijn Trendhoppers verdwenen. De Zwolse vestiging sloot onlangs na 29 jaar de deuren om als Leen Bakker te heropenen. Trendhopper behoorde tot voor kort  tot de vijf grootste meubelverkopers van ons land. Maar van de 56 winkels zijn er nu nog maar 19 over.

De keten sloot zich in december noodgedwongen aan bij meubelinkoopcombinatie VME, onderdeel van een Duits bedrijf. VME, dat ook andere woonketens uitbaat, beloofde daarbij flink te investeren. Volgens een aantal franchisehouders trekken de Duitsers nu aan de touwtjes. Niet alleen zouden die eenzijdig de koers hebben omgegooid, ook worden afzet-eisen gesteld waaraan de franchisenemers niet willen voldoen.

Volgens directeur Sander Vroone van Trendhopper is de samenwerking met VME onvermijdelijk om de toekomst van het meubelbedrijf veilig te stellen. Allereerst wordt Trendhopper gesaneerd waarbij zeven arbeidsplaatsen verdwijnen en het hoofdkantoor in Leusden dichtgaat. Daarna is het volgens Vroone tijd om nieuwe vestigingen te openen. Als het aan hem ligt, zijn er over vijf jaar weer veertig tot vijftig zaken.

dinsdag 14 februari 2012.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise