Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers overnamekandidaat Intertoys

25 februari 2019

De groep huidige franchisenemers van Intertoys willen een groot aantal van de failliet verklaarde filialen overnemen. Dat verklaart Joris Lensink, curator van De Vos & Partners. Naast de franchisenemers zijn er naar verluid nog drie andere overnamekandidaten. Wie dat zijn wordt echter vooralsnog niet bekend gemaakt.

Op dit moment zijn ruim honderd winkels van Intertoys in het bezit van franchisenemers. In totaal heeft Intertoys 386 filialen in Nederland. Hiervan wil de groep franchisenemers er 120 tot 130 overnemen. Deze overname is mogelijk doordat de franchisenemers buiten de afgelopen woensdag failliet verklaarde keten valt.

Toekomst Intertoys

Curator Lensink heeft verklaart de groep franchisenemers ‘een leuke partij, maar ook moeilijk te organiseren partij’ te vinden. Hij verwacht verder al in de komende dagen meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de toekomst van de winkels.

De franchisenemers zijn in ieder geval voornemens de keten weer volledig Nederlands te maken en zien daarom weinig in een samenwerking met een buitenlandse investeringsmaatschappij. Bij een overname willen ze af van het bedrijfsmodel, waarbij Intertoys is volhangen met schulden.

Toenemende concurrentie

Als reden voor de aanhoudende problemen binnen de speelgoedketen wordt de toenemende concurrentiedruk van webwinkels genoemd. Ook verloor Intertoys veel klanten aan discounters als Action en Kruidvat. Pogingen om het tij te keren hebben vooralsnog niet het gewenste effect gehad.

 

×