Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseonderneming Chiqueolatte opent vestiging in Chicago

Chocoladecafé Chiqueolatte heeft een nieuwe vestiging geopend in de Verenigde Staten, het nieuwe pand zit gevestigd aan het populaire Logan Square in Chicago. Met de opening van deze vestiging heeft het Amsterdamse bedrijf nu vier franchiseondernemingen.

De Amerikaanse masterfranchisenemers van Chiqueolatte heeft begin maart de deuren geopend van de eerste vestiging in de Verenigde Staten. De grote opening is door het coronavirus echter nog uitgesteld. De nieuwe vestiging bevind zich aan de Logan Square in Chicago, deze wijk is populair bij ‘’young urban professionals’’ en past hierbij goed bij het concept die Chiqueolatte wilt neerzetten.

Het concept

Bij Chiqueolatte ligt de nadruk op tot rust te komen. ‘’Gasten kunnen zich hier echt even terugtrekken en ontspannen. Het is in Amerika bovendien de gewoonte zelf je koffie te bestellen aan de counter en dan mee te nemen naar je tafel. Veel Amerikanen zijn daardoor positief verrast over onze tafelservice.’’ Aldus Eelco van de Glind, directeur Chiqueolatte. Om het concept voor de Amerikaanse markt passend te maken zijn er wel kleine aanpassingen gedaan in onder andere recepturen.

Verder groeien

Naast de nieuwe vestiging in Chicago wilt de franchiseformule dit jaar ook nog uitbreiden met nieuwe vestigingen in Nederland, Luxemburg en Londen. Hiervoor is het bedrijf nog opzoek naar nieuwe franchisenemers. ‘’We willen graag groeien en zien veel kansen. Elke grote stad zou minstens één Chiqueolatte moeten hebben. Daarom ontmoeten we graag mensen die samen met ons de volgende stap willen zetten. Want samen sta je sterker en kun je meer bereiken. Voor franchisenemers is binnen het concept van Chiqueolatte ook ruimte voor eigen invulling.’’ Aldus Eelco van de Glind.

×